Фигурата на временния президент Хуан Гуайдо не съществува във фигурата

...
Фигурата на временния президент Хуан Гуайдо не съществува във фигурата
Коментари Харесай

Посланикът на Венецуела у нас: Икономическата ризата в страната е заради санкциите на САЩ и ЕС

Фигурата на краткотрайния президент Хуан Гуайдо не съществува във фигурата на страната. 87% от страните по света признават като законен и парламентарен президент Николас Мадуро. Това разяснява пред Българска национална телевизия посланикът на Венецуела у нас н.пр. Ориета Капони. Според нея икономическата рецесия в страната се дължи на глобите и блокадата, наложени от Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Н.пр. Ориета Капони съобщи, че Венецуела не признава Хуан Гуайдо за президент на страната и че е належащо да се съблюдават правилата и полезностите, избрани от интернационалното право.

„Изборите от 20 май предходната година бяха законни. Мадуро отиде с 4 претенденти от опозицията. Големите партии не желаеха да вземат присъединяване във вота, тъй като се подготвяха да не признаят изборите“, съобщи посланикът.

Според нея икономическата рецесия в страната се дължи на глобите и блокадата, наложени от Съединени американски щати и поради Европейски Съюз. По думите й проблемите с инфлацията са свързани от елементи с европейски банки, които имат блокирани венецуелски пари.

„Знаете ли какъв брой ни коства блокадата от Съединени американски щати и Европейски Съюз – 1, 350 милиарда $ – наши средства на страната, които са блокирани в американски банки. Това е изкуствено предизвикана инфлация, тъй като е част от икономическата война против Венецуела“, разяснява още Ориета Капони.

По мотив бедността във Венецуела, дипломат Капони разяснява, че на всеки 15 дни държавното управление изпраща субсидирани артикули на повече от 6 милиона фамилии и страната не се тормози за общественото състояние на своите жители.

Н.пр. Ориета Капони съобщи още, че венецуелският народ не се нуждае от филантропична помощ, „защото тя не е филантропична, а цели да се вкара оръжие в страната“.

Посланик Капони дефинира като „фалшива новина“ и информацията, че камионите с помощта са блокирани от военните на Мадуро на моста, който свързва Венецуела с Колубмия.

„Това е фалшив нюз, тъй като този мост още не е издигнат и не е пуснат в движение“, сподели н.пр. Ориета Капони.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР