Фигурата на бащата е една от най-важните в живота на

...
Фигурата на бащата е една от най-важните в живота на
Коментари Харесай

Най-ценният съвет, който тези милиардери получиха от бащите си

Фигурата на бащата е една от най-важните в живота на всеки подрастващ. За момчетата той е образец за подражателство, а за девойките - пример за мъжа, който биха желали да имат до себе си. Бащата е източник на поддръжка и извор на житейски опит, а въздействието му е основно за образуването на характера и полезностите на неговите наследници.

За да се уважи тази значима роля, в доста страни се чества Денят на бащата. Празникът произлиза от католическа Европа, само че последователно се трансформира в интернационален и към този момент се чества в голям брой страни по целия свят.

Близо 60% от бащите в Съединени американски щати считат, че да бъдеш татко е извънредно значима част от идентичността им. Някои от най-успелите персони като Уорън Бъфет, Бил Гейтс и Марк Кюбан отдават постигнатото на мъдрите и вдъхновяващи препоръки, които са получили от бащите си.

Уорън Бъфет: Поддържайте добра известност

Легендарният вложител Уорън Бъфет счита, че дължи триумфа си значително на починалия си татко Хауърд Х. Бъфет. " Най-добрият подарък, който в миналото съм получавал, е да имам тъкмо този татко ", споделя Бъфет.

Милиардерът гледа на татко си като преподавател номер 1 в живота си. " Най-добрият съвет, който в миналото съм получавал, е от татко ми, който ми сподели, че лишава 20 години да изградиш известност и 20 минути, с цел да я изгубиш. Ако си спомняте това, ще вършиме нещата по друг метод ", споделя Бъфет.

Бил Гейтс: Правете нещата, в които не сте положителни

Друг от най-богатите и сполучливи международни предприемачи - създателят на Microsoft Бил Гейтс признава, че се стреми да подражава на татко си - 92-годишният Уилям Гейтс-старши.

" Аз изключително мощно се удивлявам на възприятието му за честност. Той е един от най-мъдрите и най-спокойни хора, които познавам. И ме научи доста за това по какъв начин да мисля ", написа той в " Бележки на Гейтс ".

Когато бъдещият милиардер е още дете, родителите му го предизвикват да прави неща, в които не е добър. " Тогава мислех, че е безсмислено, само че в последна сметка ми разкри опциите за водачество и ми сподели, че не съм добър в доста неща, вместо да се придържам към неща, с които се усещам добре ", споделя Гейтс пред Fortune.

Кевин О " Лиъри: Големите цели изискват упорита работа

Инвеститорът и ТВ водещ Кевин О " Лиъри може би не би станал милионер без помощта на основния бизнес съвет, който получава от татко си. " Исках да стана фотограф, когато бях дребен. Баща ми ми сподели: " Това е доста конкурентна област и може би първо би трябвало да се научиш да управляваш бизнес ", спомня си той.

Баща му го пита: Какво искаш да направиш, с цел да станеш това, което искаш?

" Просто не бях подготвен да поема риска от всички задания и работни места, които са нужни, с цел да поддържа моята фантазия да стана фотограф на цялостно работно време ", признава О`Лиъри пред Business Insider.

Марк Кюбан: Насладете се на младостта си

Милиардерът Марк Кюбан споделя, че татко му - Нортън Кюбан го е научил на един от най-важните уроци в живота - че би трябвало да се любува на младостта си. Той непрекъснато му повтаря да изживява дните си пълноценно, с готовност и сила, тъй като няма по какъв начин да ги повтори. " Точно това се пробвам да върша ", споделя Кюбан.

Сара Блейкли: Понякога би трябвало да се неуспехите

Докато милиардерката Сара Блейкли, създател на компания за долни дрехи Spanx, е още подрастваща, татко й постоянно я пита на вечеря: " В какво се провали тази седмица? "

" Докато пораствахме, татко ми насърчаваше мен и брат ми да се проваляме. Това, което ме научи, е, че неуспехът се състои в това да не се бориш против крайния резултат. Това ми разреши да съм доста по-свободна, правейки разнообразни неща и да пробвам доста нови ", споделя тя.

Бил Беличик: Следвайте пристрастеността си

Треньорът на тима по американски футбол Ню Ингланд Пейтриътс Бил Беличик припомня на децата си какви съветие получавал, до момента в който е бил дете. " Казах им същото, което ми сподели татко ми: Следвай сърцето си ", споделя Беличик пред CNBC.

" Ако има нещо, което обичате и това е вашата пристрастеност, когато сте млад, направете го. Оставете всичко останало да се погрижи за себе си ", поучава той.

Джеф Безос: Бъдете изобретателни

Най-богатият човек в света - Джеф Безос рядко приказва за детството и родителите си, само че признава ролята, която дядо му изиграва в живота му.

" Той беше извънредно значим за мен и прекарах извънредно доста време с баба и дядо си и изключително с дядо си в ранчото. Едно от нещата, които са толкоз забавни за този метод на живот и за дядо ми, е, че той самичък правеше всичко ", спомня си Безос.

Най-добрият урок, който научава от дядо си, е " да бъде находчив ". Неговото мото, както Безос си спомня, е: " Ако има проблем, има решение. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР