ФИФА стовари голямата гилотина върху Челси“. Кризисният лондонски клуб няма

...
ФИФА стовари голямата гилотина върху Челси“. Кризисният лондонски клуб няма
Коментари Харесай

Гилотина от ФИФА върху „Челси“


ФИФА стовари огромната гилотина върху „ Челси “. Кризисният лондонски клуб няма да притегля нови футболисти в идващите два трансферни прозореца. А успеха с 3:0 над „ Малмьо “ и идващият противник „ Динамо “ (Киев) в Лига Европа са единствено лека разтуха за обстановката.

Защо ФИФА удари по „ Челси “? Клубът е преотстъпил 29 футболисти в разнообразни тимове, което е в прорез със законите. Причина за следствието е състезател от Буркина Фако. Когато Бертран Траоре беше на 16 години, той бе притеглен в „ Челси “. Собственикът Ромен Абрамович заплати на майка му 155 000 паунда и още 13 000 на родния му клуб „ Бобо-Дуаласо “.Днес Траооре е на 23 и играе в „ Лион “. Но още от 2012-а е в картотеките на „ Челси “. Беше един сезон в първия отбор, след това преотстъпен на „ Аякс “ и в този момент продаде на „ Лион “. Всъщност Траоре има единствено 16 мача за „ Челси “. Вкарал е четири гола за първия тим.

Но „ Челси “ има прекомерно доста футболисти, които са дадени чартърен и това опонира на разпоредбите. Клубът би трябвало да заплати санкция от 600 000 швейцарски франка и има 90-дневен период да си оправи документите. Футболната асоциация на Англия бе санкционирана с 510 000 франка, тъй като си е „ затворила очите “ по случая със „ сините “.

Ситуацията сложи „ Челси “ в кошмарно положение. Смятаните за сигурни прехвърляния на Еден Азар в „ Реал “ и на Калъм Хъдсън-Одой в „ Байерн “ би трябвало да отпаднат. Причината е, че „ Челси “ нито лятото, нито идващия януари ще може да взима нови. Освен това непременно би трябвало да бъдат преподписани договорите на Давид Луис и Гари Кейхил. Със сигурност Гонсало Игуаин и Матио Ковачевич не могат да останат, тъй като са единствено чартърен до края на сезона надлежно от „ Ювентус “ и „ Реал “.

Според британските медии още четири клуба от Висшата лига са застрашени с сходна възбрана. Имена обаче не се загатват.

Треньорът Маурицио Сари пък е пред уволняване в „ Челси “, само че най-малко Абрамович може да назначи нов, когато изиска. Денят на Страшния съд ще е в неделя, когато „ сините “ играят край за купата на лигата против „ Манчестър Сити “. Феновете на „ Челси “ злокобно освиркваха новото попълнение Жоржиньо, когато се появи като запаса против „ Малмьо “. Италианският национал е наклеветен за трансферен неуспех, доведен в пакет със Сари от „ Наполи “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР