ФИФА разкри официалната емблема за предстоящото Световно първенство в Катар

...
ФИФА разкри официалната емблема за предстоящото Световно първенство в Катар
Коментари Харесай

ФИФА представи официалното лого за Мондиала в Катар

ФИФА разкри формалната емблема за идното Световно състезание в Катар след три години.

Представянето бе извършено в столицата Доха, а хиляди души станаха очевидци на синхронизираната прожекция на логото на някои от най-емблематичните здания в страната. Събитието бе излъчено и огромни екрани из целия свят, в това число Leicester Square, Canary Wharf и Westfield в Лондон.

Плъзгащите се криви на логото съставляват вълнообразните придвижвания на пустинните дюни, както непрекъснатият цикъл отразяват цифрата осем – увещание за броя игрища, които ще одобряват мачовете от Мондиала. И поради провеждането на конкуренцията от ноември до декември за първи път в историята на международните финали, централната форма на емблемата е въодушевена от концепцията за обичайния вълнен шал.

По време на зимните месеци, шаловете се носят към света,а в Арабския район и по друг метод. Шрифтът също преобразява обичайна арабска калиография в нов, актуален шрифт, който черпи ентусиазъм от района и Азия, свързвайки традицията с модерността.

Катар завоюва правото да семейства на Световното състезание през декември 2010, като е на път да бъде приключен втория от осемте стадиона – „ Ал Януб “, откакто одобри за първи път мач през май тази година. Останалите шест спортни уреди се чака да бъдат подготвени до края на 2020, в това число и стадион „ Лусайл “, който ще бъде хазаин на откриващия мач на 21 ноември, както и на финала на 18 декември, 2022. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР