ФИФА работи по създаването на проект, подобен на плана Маршал,

...
ФИФА работи по създаването на проект, подобен на плана Маршал,
Коментари Харесай

ФИФА работи върху план "Маршал" за футбола

ФИФА работи по основаването на план, сходен на проекта " Маршал ", с цел да се оправи със задаващите се финансови проблеми във футбола поради пандемията от ковид. Организацията евентуално ще прибегне до огромна част от парите в запаса си, които са 2.7 милиарда $, с цел да подкрепи федерации и клубове в усложнение.

През седмицата образуваната работна група ще прегледа вероятните изходи след прекъсването на съвсем всички шампионати по света, като концепцията на проекта е да се набележат съответни стъпки, по които нуждаещите се ще получат финансова помощ, оповестява " Ройтерс ".

" Вирусът заплашва да наруши способността на страните-членки на ФИФА и други футболни организации като лиги и клубове да развиват, финансират и управляват футболни действия на всички равнища от играта, в това число на професионално, непрофесионално, младежо и аматьорско равнище ", сподели представител на ФИФА, представен от " Ройтерс ".

Детайлите по проекта за финансиране следва да бъдат конкретизирани, само че се чака те да бъдат структурирани до края на седмицата, откакто бъдат извършени диалози с другите федерации и конфедерации.

" Предвижда се забележителен брой хора по света, занимаващи се с футбол, в това число мъже и дами, да бъдат сложени в извънредно сложни стопански условия ", добавя представителят на ФИФА, съгласно който организацията е належащо да помогне на нуждаещите си поради мощното си финансово положение.

Работната група към този момент прави оценка опцията договорите на футболисти и треньори, които изтичат това лято, да бъдат автоматизирано възобновени до довеждане докрай на спортния сезон. Сред рекомендациите е датите за трансферния прозорец да бъдат изменени в сходство с началото на идната акция.

Наскоро президентът на ФИФА Джани Инфантино съобщи, че организацията е подготвена да направи стъпка обратно, с цел да реформира футбола.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1339)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР