ФИФА прие сериозно увеличение на парите по обезщетения на футболните

...
ФИФА прие сериозно увеличение на парите по обезщетения на футболните
Коментари Харесай

Футболните клубове ще получават по 7220 евро на ден за всеки свой играч на световното първенство

ФИФА одобри съществено нарастване на парите по компенсации на футболните клубове, които ще бъдат платени по време на международното състезание в Русия. Всеки клубен отбор получава пари от Световната футболна централа за всеки прекаран ден на шампионата от собствен футболист. За шампионата в Русия сумата ще бъде 7220 евро дневно.

" Това е самопризнание към всеки клуб за неговия принос за сполучливото осъществяване на международното състезание ", разясниха от ФИФА.

Генералният секретар на ФИФА Фатма Самура към този момент е разпратила писмо до всички асоциации, които са членове на централата. В него са оповестени подробните процедури за приемане на дял от компенсациите. Освен размера на дневното заплащане съпроводеният формуляр за заявление показва, че платежният интервал стартира да тече на или към 1 юни 2018 година, две седмици преди дуела на откриването сред Русия и Саудитска Арабия, както и че стопира в деня, в който всеки тим е отстранен.

От ФИФА прецизират, че сумата е брутна и може да бъде обложена с налози и удръжки.

Отделените средства са 209 млн. евро, което е три пъти повече от раздадените суми на последното международно състезание в Бразилия и пет пъти повече от Южна Африка 2010. Увеличението се дължи на контракта за партньорство от 2015 година, подписан сред ФИФА и Европейската асоциация на клубовете (ECA).

Голяма част от звездите, които ще играят на международното състезание в Русия, играят в клубове от Европа, за които се чака да бъдат най-добре платени. Според предварителните калкулации най-големите суми ще доближат до към 5 млн. евро.

Преди четири години по време на международното състезание в Бразилия най-вече завоюва " Байерн " (Мюнхен), който имаше 14 представители, седем от които в състава на международния първенец Германия. Баварците завоюваха близо 1.5 млн. евро, с над 340 хиляди евро повече от " Реал " (Мадрид). Тогава общо 396 клуба от 57 национални асоциации получиха дял от компенсациите. През 2010 година броя беше 400 клуба от 55 национални асоциации.

Първоначално в бюджета на ФИФА за интервала 2015-2018 беше заложено число от 120 млн. евро по програмата за обезщетение на клубовете. Последната смяна обаче демонстрира, че в границите на три години европейските клубове са взели превес в борбата си със Световната футболна централа за по-големи заплащания.

Фотогалерия: Жребият в Кремъл - футбол, Путин, папионката на Марадона и съветски балет >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР