ФИФА планира да въведе революционна промяна в световния футбол за

...
ФИФА планира да въведе революционна промяна в световния футбол за
Коментари Харесай

ФИФА обмисля промяна на времетранетото на мачовете на Мондиала в Катар

ФИФА възнамерява да вкара революционна смяна в международния футбол за Мондиала в Катар в края на 2022 година От футболната централа желаят да усилят продължителността на мачовете на Световното и те към този момент да не са 90, а 100 минути.

Това оповестяват италианските издания „ Corriere dello Sport “ и „ Football Italia “, като съгласно тях, задачата на ФИФА е да се усили чистото игрово време по време на мачовете.

Според „ CIES Football Observatory “, топката остава в игра единствено за 64,7% от мачовете в Шампионската лига, а този брой пада до едвам 62% във Висшата лига.

От ФИФА се надяват да усилят времето, през което се играе футбол, като прибавят 10 минути, макар че не се знае с каква концепция ще се одобри сходно предложение. Твърди се, че концепцията идва непосредствено от президента на ФИФА Джани Инфантино, който през идната година ще се кандидатира за трети мандат отпред на международната футболна централа. Преди няколко месеца той предложи Световното състезание към този момент да се организира не на 4, а на 2 години, само че тази негова концепция срещна гневен отпор и той се отхвърли от нея.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР