ФИФА обяви мерките, които да адаптират правилата към безпрецедентата ситуация

...
ФИФА обяви мерките, които да адаптират правилата към безпрецедентата ситуация
Коментари Харесай

ФИФА одобри промените - договорите се удължават, трансферните прозорци с нови дати

ФИФА разгласи ограниченията, които да приспособяват разпоредбите към безпрецедентата обстановка в международния футбол. От международната футболна централа обявиха, че решенията са взети единомислещо и разгласиха рекомендации за новата обстановка.

" Пандемията от COVID-19 промени събитията към футбола този сезон. Затова ФИФА излиза с някои на практика хрумвания и оферти за справяне с тези условия. Това няма да реши всеки проблеми, само че би трябвало да способства за някаква непоклатимост и изясненост за футбола в близкото бъдеще ", съобщи президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Една от утвърдените ограничения е договорите на футболисти, които изтичат това лято да бъдат удължени до датите, на които ще завършат шампионатите в другите страни. Контракти за идващия сезон пък да стартират на други дати, съобразени с по-късния старт.

Following the unprecedented disruption caused by COVID-19 at all levels of football, FIFA has worked on a series of recommendations & guidelines to address some key practical issues re: player contracts & the transfer system.

https://t.co/qDEx9Yp1Rw pic.twitter.com/ER3syZf8X7
— FIFA.com (@FIFAcom) April 7, 2020
В обстановка, в която някой клуб не може да си разреши да заплаща на играча, ФИФА има предпочитание да се стигне до съглашение сред двете страни. Ако това не се случи международната футболна централа ще се намеси.

По отношение на трансферните прозорци - те ще бъдат променливи и ще могат да се приспособяват към края на сегашния и началото на идващия сезон. Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР