ФИФА обяви, че се е съгласила на стъпки за ограничаването

...
ФИФА обяви, че се е съгласила на стъпки за ограничаването
Коментари Харесай

ФИФА обяви ограничение за броя отдадени играчи под наем

ФИФА разгласи, че се е съгласила на стъпки за ограничението на броя играчи, които клубовете могат да преотстъпват чартърен от идващия сезон, като ще бъдат редуцирани и парите, плащани на сътрудниците под формата на комисионни, оповестиха от Международната футболна централа.

От идната акция, броят на интернационалните наеми ще бъде стеснен до осем, като цифрата ще намалее до шест през сезон 2022/23. Броят играчи, които могат да бъдат преотстъпени чартърен сред същите два клуба, ще бъде лимитиран до три. Въпреки това, редуцирането ще важи единствено за играчи над 21-годишна възраст, или „ нетрениращи с клуба “ играчи на 21 или по-малко години.

Комисията на футболните притежатели пък се е съгласила на понижаване комисионните за сътрудници (10% от трансферната сума за сътрудници на освобождаващи клубове, 3% от възнаграждението на играча за сътрудници и 3% от възнаграждението на играча за сътрудници на забърканите клубове). Освен това ще има ограничаване и на многократната представителност, с цел да се избегне спор на ползи. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР