ФИФА обяви част от отборите за . То ще се

...
ФИФА обяви част от отборите за . То ще се
Коментари Харесай

ФИФА обяви отборите за Световното клубно първенство

ФИФА разгласи част от тимовете за. То ще се организира през 2025 година в Съединени американски щати с формат от 32 тима. Началото ще е на 15-и юни, финалът – на 13-и юли.

Челси, Реал Мадрид и Манчестър Сити се класират като последните три спечелилия в Шампионската лига. Четвъртият от квотата на европейските клубни първенци ще бъде спечелилият от 2024 г. Още пет клуба – Байерн Мюнхен, ПСЖ, Интер, Бенфика и Порто, се класират поради коефицента си в ранглистата на УЕФА. Още три тима от Европа ще добият право на присъединяване на Световното клубно състезание по класация. Няма обаче да се позволяват повече от два отбора от страна, в случай че повече от два не са спечелили в Шампионската лига.

32-та тима ще бъдат разпределени в осем групи по четири състава. За елиминациите ще се класират първите два от всяка група.
ФИФА разгласи и клубове от други континенти
Другите тимове, които към този момент имат място на супертурнира в Съединени американски щати, са Ал Ахли (Египет) и Уидад Казабланка (Мароко) от Зона Африка, Ал Хилал (Саудитска Арабия) и Урава Ред Даймъндс (Япония) от Зона Азия, мексиканските Монтерей и Клуб Леон, както и Сиатъл Саундърс (САЩ) от Зона КОНКАКАФ. Оукланд Сити от Нова Зеландия ще показва Океания. Бразилските Палмейрас, Фламенго и Флуминензе са от квотата на Южна Америка. Те са и първото изключение за повече от два тима от една страна, защото всички са носители на Копа Либертадорес.

Европа ще има общо 12 тима, Южна Америка – 6. Африка, Азия и Зона КОНКАКАФ ще бъдат показани с по 4 клуба. Океания има една квота, а също една има и страната хазаин – в тази ситуация Съединени американски щати.

Клубовете, които се класират по класация, ще бъдат определяни въз основата на четиригодишен аршин от неизменност в резултатите. За всички зони, без Европа, тимовете ще получават по три точки за победа, една точка за тъждество, три спомагателни точки за класиране в идващ стадий на шампионат. В Европа тимовете ще получават по 2 точки за победа, 1 за тъждество, 4 за прекосяване от груповата фаза, 5 точки за присъединяване на осминафинал и по 1 точка за прекосяване на всеки идващ елиминационен стадий.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР