ФИФА обеща да осигури допълнителни 19 млн. долара на всеки

...
ФИФА обеща да осигури допълнителни 19 млн. долара на всеки
Коментари Харесай

ФИФА обеща милиони на федерациите при Мондиал на 2 години

ФИФА даде обещание да обезпечи спомагателни 19 млн. $ на всеки четири години за всяка от 211-те си членки на асоциации, в случай че Международната футболна централа успее в опитите си да организира международно състезание на всеки две години.

Управляващото звено организира виртуална среща, с цел да разиска спорните си проекти за образуване на Мондиал на всеки две години вместо в обичайния четиригодишен цикъл, като част от нов интернационален календар за срещи за интервала оттатък 2024. Икономическите причини за проекта не бяха обществено оповестени, само че ФИФА ще се надява цифрите най-малко да убедят по-малките народи да поддържат концепцията. Ако международното се организира на всеки две години, самостоятелен отчет от учени на пазари в Нилсен пресметна, че към 4.4 милиарда $ от спомагателни доходи ще бъдат генерирани през идващите четири години.

Докладът допусна още, че приходите от билети, медийни права и спонсорство за шампионата с 48 тима – защото Мондиалът ще стане с толкоз отбори от 2026-а нататък, може да се усили от 7 милиарда $ до 11.4 милиарда $, скок с над 60%. Създавайки „ Фонд за взаимност “ от 3.5 милиарда $ в първите четири години на реформирания календар, ФИФА пресмята, че може да разпредели „ към 16 млн. $ “ на всяка федерация за въпросния интервал. В добавка на това, Международната централа възнамерява да усили финансирането посредством своята стратегия „ ФИФА Напред “ с 3 млн. $ от актуалните 6 млн. $ до 9 млн. $.

Доклад, поръчан от Европейската футболна централа (УЕФА) неотдавна пресметна недостиг от сред 2.5 и 3 милиарда евро за четири години за европейските федерации, в случай че ФИФА вкара публично спорния си проект.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР