ФИФА може да наложи наказание от два мача на голмайсторите

...
ФИФА може да наложи наказание от два мача на голмайсторите
Коментари Харесай

Наказват голмайсторите за Швейцария срещу Сърбия?

 Албания в еуфория след успеха на Швейцария над Сърбия
ФИФА може да наложи наказване от два мача на голмайсторите за Швейцария при успеха с 2:1 против Сърбия Гранит Джака и Джердан Шакири поради политическа агитация.

Двамата швейцарски национали с генезис от Косово направиха жестове след попаденията си, които кореспондират на албанския шовинизъм. Джака събра дланите си в реплика на разтворен орел, до момента в който Шакири имитира двуглавата птица, която е изобразена на флага на Албания.

И двамата футболисти са с косовско-албански корени, като фамилиите им са се озовали в Швейцария като бежанци през 90-те години в резултат на войната в някогашна Югославия.

Държавата Косово е обитаема с етнически албанци, само че не е приета от Сърбия публично, както и от още 82 страни, членки на Организация на обединените нации. За похлупак Шакири игра с флага на Косово на една от обувките си. Двамата играчи бяха бурно освирквани от сръбските почитатели по време на мача.

От ФИФА нямат огромен избор, с изключение на да санкционират двамата футболисти, защото държанието им ще сътвори рисков казус.

Минималната санкция е 5058 $ плюс наказване за два мача. Сърбите подадоха и тъжба против съдийството на германеца Феликс Брих, който ги ощети на два пъти, като изключително скандално беше решението му в 66-ата минута, когато отсъди фаул в нападание на Александър Митрович, който беше държан в наказателното поле от двама швейцарски футболисти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР