ФИФА иска системата за видеоповторения ВАР да се прилага по

...
ФИФА иска системата за видеоповторения ВАР да се прилага по
Коментари Харесай

ФИФА вече настоява за единен ВАР по целия свят

ФИФА желае системата за видеоповторения ВАР да се ползва по един и същи метод във всички надпревари, защото тя би трябвало да поеме директната отговорност за потреблението й. С въпросите, касаещи ВАР, се занимаваха най-вече от Борда на интернационалните футболни асоциации (ИФАБ) по време на двугодишната пробна фаза на системата и нейното въвеждане като част от законите на играта. Световната футболна централа обаче пое ролята на поддръжка на уредниците на надпревари с използването на ВАР от 1 юли.

Пиерлуиджи Колина, някогашен италиански рефер и ръководител на Съдийската комисия към ФИФА, съобщи за организация Ройтерс, че този ход е " натурален преход ".
" ИФАБ като организация има задължението да ръководи разпоредбите на футбола, в това число ВАР, протокола и наредбите. След като разпоредбите на играта бъдат избрани, работата на ИФАБ завърши. ФИФА се занимава с образованието на реферите по целия свят, като поддържа всички асоциации, които членуват в нея ", сподели той.
 Сетиен: Има обстановки, които на всички се костват странни при използването на ВАР
Има някои разлики при потреблението на ВАР в разнообразни надпревари и национални лиги, само че Колина съобщи, че би трябвало да бъде въведен обединен метод.
" Друга отговорност на ФИФА е да ползва разпоредбите на играта по целия свят по един и същи метод. Не може да има друго използване на разпоредбите на другите континенти или в другите страни. Наша отговорност е да подсигуряваме, че футболът се играе по същия метод по целия свят. Можете ли да си визиите на интернационален шампионат да вземат участие тимове, които са привикнали на разнообразни тълкования на разпоредбите в своите вътрешни шампионати. Затова изказванието, че ВАР би трябвало да се употребява по същия метод в целия свят, е нещо явно ", добави Колина.
 Президентът на Фиорентина прикани за смяна на метода на потребление на ВАР
" Разбира се, може да има някои дребни разлики, само че общото осъществяване би трябвало да бъде същото. Отговорност на ФИФА и ИФАБ е играта да се играе по един и същи метод в целия свят и да бъде в интерес на играчите ", сподели още той.

Висшата лига на Англия не употребява ВАР за инспекция дали вратарите минават голлинията по време на наказателни удари, макар че този детайл е част от протокола.

Колина съобщи, че ФИФА желае да избегне обстановки, при които играчите са изправени пред изненадващи решения.
" Ако нещо е записано в разпоредбите, то би трябвало да се ползва на всички места. В противоположен случай можете ли да си визиите изненадата на някой, който е глобен за нещо в интернационален мач, за което не е осъден вкъщи? Може би те не биха били наясно какво могат да създадат? Ако нещо в разпоредбите на играта не работи, тогава тя се разисква и в последна сметка се трансформира от ИФАБ ", сподели Колина.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР