ФИФА и Асоциацията на професионалните футболисти (ФИФПро) обявиха създаването на

...
ФИФА и Асоциацията на професионалните футболисти (ФИФПро) обявиха създаването на
Коментари Харесай

ФИФА подава ръка на играчите, които не получават редовно заплата

ФИФА и Асоциацията на професионалните футболисти (ФИФПро) оповестиха основаването на световен фонд, който цели да подкрепи играчите, които не получават заплати от клубовете си. Финансирането, което е на стойност 16 милиона $, влиза в действие от 1 юли и ще обхване интервала до 2022 година в това число.

Отделно други 5 милиона $ ще бъдат разпределени на футболисти, на които не е плащано постоянно в интервала от юли 2015 година до юли 2020 година

" Докато тези безплатни средства няма да покрият цялостния размер на заплатите, дължими на играчите, този фонд ще обезпечи сигурност. Тук сме, с цел да достигнем до нуждаещите се, изключително във футболната общественост. Това стартира с играчите, които са основните фигури в нашата игра ", сподели президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Организацията към този момент направи стъпки в посока към отбрана на футболистите, които не получават постоянно заплати. През предходната година ФИФА обнови дисциплинарния си кодекс, с цел да усъвършенства метода за справяне с казуса.

Промяната пристигна оттова, че в случай че даден клуб непозволено не е изплатил на играча най-малко две месечни заплати, той има право да приключи контракта с отбора.

" Повече от 50 клуба в 20 страни са изпитали съществени компликации през последните пет години, поставяйки стотици футболисти в неустановеност. Тези средства ще подкрепят футболистите в най-голяма потребност и техните фамилии ", съобщи президентът на ФИФПро Филип Пиат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР