ФИФА глоби Германския футболен съюз (DFB) заради нацистките скандирания на

...
ФИФА глоби Германския футболен съюз (DFB) заради нацистките скандирания на
Коментари Харесай

ФИФА глоби Германия с 32 хиляди франка заради нацистки възгласи на феновете

ФИФА санкции Германския футболен съюз (DFB) поради нацистките викания на почитателите в международната подготовка с Чехия преди месец. Германците ще би трябвало да платят 32 хиляди швейцарски франка за дейностите на своите последователи в Прага.

От интернационалната федерация акцентират като причина за санкцията " непристойното държание " на публиката на Германия, което включва викания с нацисткия привет " Зиг хайл ". Изразът е известен в немската войска през Втората международна война и се свързва с ръководството на Хитлер.

Мачът от международните квалификации сред Чехия и Германия (1:2) се игра в Прага на 1 септември. На тази дата преди 78 години Германия окупира Полша, с което е сложено началото на Втората международна война. Освен нацистките викания почитателите на международните първенци освиркаха шумно едноминутното безмълвие преди началото на срещата.

Агресията на последователите беше ориентирана и към нападателя на бундестима Тимо Вернер. 21-годишният национал постоянно получава гневни реплики от почитателите в Германия, тъй като играе за " Лайпциг ". Клубът, чийто притежател е австрийският тръст за енергийни питиета " Ред бул ", е считан от мнозина в страната за " изкуствено основан ".

Чешката футболна федерация също получи санкция поради своите почитатели - 5 хиляди швейцарски франка за вълнения по трибуните.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР