ФИФА е започнала съдебна процедура срещу саудитската телевизия beoutQ, която

...
ФИФА е започнала съдебна процедура срещу саудитската телевизия beoutQ, която
Коментари Харесай

ФИФА ще съди саудитска телевизия за незаконно излъчване на световното

ФИФА е почнала правосъдна процедура против саудитската телевизия beoutQ, която е траяла да излъчва нелегално мачове от международното състезание по футбол в Русия макар предизвестието на Международната футболна федерация през юни.

Властите в Саудитска Арабия са съобщили, че малкия екран не е основана в страната, като ще се борят " безмилостно " за против активността на канала и се ангажират да пазят правата на ФИФА.

" ФИФА изследва, че пиратската beoutQ е траяла да излъчва нелегално международното състезание по футбол. Съответно ФИФА се свърза с юридически консултант, който да стартира процедура в Саудитска Арабия и ще работи паралелно с други притежатели на спортни права, които също би трябвало да се защитят ", се споделя в изказването на ФИФА.

Катарската телевизия beIN държи правата за международното в Близкия изток и Северна Африка. Каналът е блокиран в Саудитска Арабия поради дипломатическата рецесия и протеста на страните в Персийския залив против Катар.

" ФИФА приканва управляващите в Саудитска Арабия и другите страни, където се следи тази противозаконна процедура, да ни поддържат в битката против персоналната благосъстоятелност ", споделиха още от ФИФА.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (439)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР