ФИФА е започнала съдебна процедура срещу саудитската телевизия beoutQ, която

ФИФА е започнала съдебна процедура срещу саудитската телевизия beoutQ, която ...

ФИФА ще съди саудитска телевизия за незаконно излъчване на световното.ФИФА е започнала съдебна процедура срещу саудитската телевизия beoutQ, която е продължила да излъчва незаконно мачове от световното първенство по футбол в Русия въпреки предупреждението на Международната футболна федерация през юни.

Властите в Саудитска Арабия са съобщили, че телевизията не е базирана в страната, като ще се борят "безмилостно" за срещу дейността на канала и се ангажират да защитават правата на ФИФА.

"ФИФА проучи, че пиратската beoutQ е продължила да излъчва незаконно световното първенство по футбол. Съответно ФИФА се свърза с правен съветник, който да започне процедура в Саудитска Арабия и ще работи успоредно с други собственици на спортни права, които също трябва да се защитят", се казва в изявлението на ФИФА.

Катарската телевизия beIN държи правата за световното в Близкия изток и Северна Африка. Каналът е блокиран в Саудитска Арабия заради дипломатическата криза и бойкота на държавите в Персийския залив срещу Катар.

"ФИФА призовава властите в Саудитска Арабия и другите страни, където се наблюдава тази незаконна практика, да ни подкрепят в борбата срещу личната собственост", казаха още от ФИФА.

Всичко, което трябва да знаете за:Световното по футбол (439)

Източник: dnevnik.bg