ФИФА е излязла от клинична смърт и живее нов живот.

...
ФИФА е излязла от клинична смърт и живее нов живот.
Коментари Харесай

ФИФА отчита финансово здраве и нов живот след "клиничната смърт" от 2016 г.

ФИФА е излязла от клинична гибел и живее нов живот. Това съобщи президентът на интернационалната футболна федерация Джани Инфантино по време на речта си на конгреса в Москва, предхождащ откриването на международното състезание.

В изявлението си швейцарецът даде знак, че организацията е в положително финансово здраве и работи при цялостна бистрота. Думите му бяха признати от мнозина като начална стъпка към предизборна акция за президентските избори в Париж през юни 2019 година В края на конгреса той разгласи публично, че ще желае нов мандат на поста.

" През 2016 година ФИФА беше в клинична гибел като организация. Днес, малко над две години по-късно, ФИФА е жива и е добре, заредена е с наслада и пристрастеност. Има и взор за бъдещето си ", сподели Инфантино.

По думите му финансовите резултати на интернационалната федерация са положителни. Той даде знак, че всяка национална асоциация ще получи по 6 млн. $ за своите футболни планове.

Президентът на ФИФА добави, че това е съвременна организация. " За пръв път ще използваме видеоповторения на международно състезание. "

" Само 20% от нашите промени не бяха признати. Толкова се гордея, че направихме ФИФА открита и демократична организация, в която присъединяване не е просто празна дума, а факт ", продължи той.

В доклада си за 2017 година ФИФА показва, че резултатите са с 20% по-високи от прогнозите. Приходите са 734 млн. $, което е със 120 милиона над плануваното.
На конгреса в Москва беше избран и домакинът на международното през 2026 година Съединени американски щати, Канада и Мексико ще одобряват шампионата, който ще е с уголемен формат от 48 тима.
 ФИФА регистрира финансово здраве и нов живот след
© Reuters

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (179)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР