ФИФА даде зелена светлина за участие на всички футболисти, които

...
ФИФА даде зелена светлина за участие на всички футболисти, които
Коментари Харесай

Няма достатъчно доказателства за допинг в състава на Русия за световното по футбол

ФИФА даде зелена светлина за присъединяване на всички футболисти, които попаднаха в разширения състав на Русия за международното състезание. Световната централа разгласи, че не са открити задоволително доказателства за нарушение на разпоредбите.

Случаят се смята за завършен както от ФИФА, по този начин и от Световната антидопингова организация (WADA).

" Можем да потвърдим, че следствията на всички футболисти в разширения състав на Русия за международното бяха завършени. Открити са незадоволително доказателства за нарушение на антидопинговите правила ", се споделя в изказването на ФИФА. От организацията допълниха, че WADA e съгласна с решението й да завърши случаите.

В същото време беше оповестено, че не престават следствията на няколко съветски футболисти, които не попаднаха в състава за международното. " ФИФА ще продължи да работи по тези случаи в съдействие с WADA. Допълнителна информация ще бъде предоставена навреме ", допълниха от международната централа.

По-рано през днешния ден беше оповестено, че нов документален филм на немската телевизия ARD разкрива по какъв начин Русия е прикривала позитивни допинг проби на футболисти. В основата на изказванията още веднъж са показания на някогашния шеф на Московската антидопингова лаборатория Григорий Родченков.

Във кино лентата " Руските футболни другари " той показва, че през 2014 година е получил заповеди за пренебрегването на позитивните резултати. Филмът е изработен от журналиста Ханс-Йоахим Сепелт, който беше в основата на разкритията за манипулирани проби в съветската лека атлетика, откъдето потегли огромният скандал.

Миналата седмица на журналиста беше отказана виза за международното в Русия. Във кино лентата е включено и изявление с канадския юрист Ричард Макларън, чийто отчет докара до изхвърлянето на страната от последните летни и зимни олимпийски игри.

Според Родченков нареждането за прикриването на позитивни допинг проби на футболисти е пристигнало непосредствено от някогашния министър на спорта Виталий Мутко, който беше и президент на Руския футболен съюз. Понастоящем Мутко е вицепремиер и консултант на президента Владимир Путин по спортните въпроси.

Московската антидопингова лаборатория остава без лиценз. По време на международното допинг пробите ще се изследват в Лозана.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Допингът и Русия (230)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР