Фиеста с обръчи и ленти очаква Памплона (Испания), тъй като

...
Фиеста с обръчи и ленти очаква Памплона (Испания), тъй като
Коментари Харесай

Фиеста с български гимнастички очаква Памплона

Фиеста с обръчи и ленти чака Памплона (Испания), защото следва следващата серия от провокации в художествената гимнастика за 2022 година. Градът ще бъде хазаин на шампионат от „ Чалъндж “ сериите от 20 до 22 май.

Испанският град, прочут с надбягването с бикове, посреща гимнастички от 19 страни, които ще си разпределят медалите, осведоми уеб сайтът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

Това е първото от трите надпревари от „ Чалъндж “ сериите. След Памплона действието ще се придвижи в Портимао (Португалия) 27-29 май, а по-късно ще завърши в Клуж-Напока (Румъния) 26-28 август.

Подобно на шампионата за Световната купа по художествена гимнастика, серията включва класиране в многобоя и финали на обособените уреди за индивидуалистките и ансамблите.

При дамите ще могат да се видят нови лица като гимнастички от Пуерто Рико, Швеция и Република Корея, които ще се причислят към одобрени имена като участничките на Олимпийските игри в Токио 2020 Боряна Калейн (България), Екатерина Веденеева (Словения) и Евита Грискенас (САЩ), което дава обещание огромна конкуренция, пишат още от ФИГ.

11-те регистрирани ансамбъла в Памплона ще могат да се приготвят за Европейското състезание в Израел след месец, както и за Световното състезание в София през септември. И двете огромни надпревари ще можете да гледате по Българска национална телевизия 3.

От ФИГ не пропущат да посочат, че ансамбълът ни за това събитие включва новите имена, на които Весела Димитрова ще гласоподава доверие - Камелия Петрова, Маргарита Василева и Рейчъл Стоянов, която представляваше Северна Македония като самостоятелна състезателка преди година.

Нашите състезателки ще мерят сили с Испания под управлението на Алехандра Кереда и с Италия.

Освен Боряна Калейн в самостоятелното ще ни показва и Стилияна Николова.

The long wait is almost over!

A fiesta of Hoops and Ribbons awaits in Pamplona as the sun rises over the 2022 World Challenge Cup Series in.

Navarra Arena
20-22 May

Want to know more?

— FIG (@gymnastics)
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР