Fidelity, известно дружество за управление на активи, е близо до

...
Fidelity, известно дружество за управление на активи, е близо до
Коментари Харесай

Още един инвестиционен гигант подава заявление за Биткойн ETF

Fidelity, известно сдружение за ръководство на активи, е покрай привършване на подаването на заявление за борсово търгуван фонд (ETF) за Биткойн, както се показва в отчет на Block, който се базира на вътрешен източник.

Според отчета се чака поръчката да бъде подадена във вторник, което прави Fidelity втория огромен управител на активи напоследък, който желае утвърждение за ETF.

В сходна вест BlackRock неотдавна подаде своето заявление за спот Биткойн ETF по-рано този месец.

Тези подадени документи се преглеждат като позитивен знак за промишлеността на криптовалутите, повишавайки интереса към търговията на дребно, откакто две водещи тържища, Binance и Coinbase Global , бяха изправени пред каузи от Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати.

Заявлението на BlackRock оказа доста влияние върху цената на Биткойн , като я увеличи до едногодишен връх. Към момента на писане на публикацията BTC се търгува на цена от $30,600 след 14% скок за последната седмица.

Спот Биткойн ETF е обществено търгуван капиталов артикул, който отразява придвижването на цената на Биткойн, осигурявайки на вложителите експозиция към този клас активи. Фючърсните Биткойн ETF, които наблюдават цената на фючърсните контракти за криптовалутата, бяха признати по-благосклонно от SEC.

Fidelity и преди е навлизала на пазара на крипто ETF, само че нейното предложение за спот Биткойн ETF беше отхвърлено от SEC през 2021 година заради опасения за лъжливи и манипулативни практики.

Гари Генслер, ръководителят на SEC, си е спечелил известност измежду участниците в бранша поради строгата си позиция във връзка с крипто фирмите, като постоянно е възприеман като “лошото ченге ”.

SEC е въвлечена и в спор с Grayscale Investment, която съди регулаторния орган, откакто през юни предходната година беше отхвърлено нейното заявление за превръщане на водещия Биткойн концерн на компанията (GBTC.PK) в ETF.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР