Фибрите са жизненоважни за здравата храносмилателна система и благоприятстват сърдечно-съдовата

...
Фибрите са жизненоважни за здравата храносмилателна система и благоприятстват сърдечно-съдовата
Коментари Харесай

Как японците борят деменцията?

Фибрите са жизненоважни за хубавичко храносмилателна система и благоприятстват сърдечно-съдовата система, като понижават холестерола. Ново проучване, оповестено в сп. " Нютришънъл нюросайънс " показва още изгоди на фибрите, а точно, че са потребни за здравето на мозъка, заяви пресслужбата на университета в Цукуба, Япония.

" Деменцията е опустошителна болест, която нормално изисква дълготрайни грижи ", сподели ръководителят на проучването проф. Казумаса Ямагиши. " Заинтригува ни неотдавнашно проучване, съгласно което питателните фибри може би играят превантивна роля. Изследвахме това, като използвахме данни събрани от хиляди възрастни хора в Япония за огромно проучване, почнало през 80-те години на предишния век ".

Участниците са попълвали анкета за храните, които одобряват, в интервала 1985 година -1999 година Доброволците били в положително общо здраве и на възраст сред 40 година и 64 година След това те били интервюирани от 1999 година до 2020 година и било маркирано дали някои от тях са развили деменция, която изисква специфични грижи.

Екипът от Цукуба анализирал данните и открил, че участниците, които консумирали повече богати на фибри храни са с по-нисък риск от деменция.

Учените проучили и дали има разлика в резултата от разтворимите и неразтворимите фибри и открили, че във връзка с деменцията по-полезни са разтворимите фибри.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР