Fibank (Първа инвестиционна банка) и Националният гаранционен фонд (НГФ) сключиха

...
Fibank (Първа инвестиционна банка) и Националният гаранционен фонд (НГФ) сключиха
Коментари Харесай

Fibank и НГФ с подкрепа за българския бизнес

Fibank (Първа капиталова банка) и Националният гаранционен фонд (НГФ) подписаха съглашение за финансиране на предприятия по гаранционната скица „ COSME 2017 “.

В постройката на Централно ръководство на Fibank на бул. „ България “ съглашението сред двете институции беше подписано от господин Неделчо Неделчев - Главен изпълнителен шеф на Fibank, госпожа Надя Кошинска - Член на Управителния съвет и господин Самуил Шидеров - Изпълнителен шеф на Националния гаранционен фонд, Александър Георгиев - Член на Съвета на шефовете.

Целта на гаранционната скица „ COSME 2017 “ е да улесни достъпа на дребни и междинни предприятия (МСП) до финансиране, както и да подкрепи използването на продуктивни вложения в Европейския съюз. 50% от гаранцията се поема от НГФ. От схемата ще се възползват 330 дребни и междинни компании. Гаранцията разрешава облекчение на изискванията към обезпеченията, тъй че кредитоискателите да получат мечтаното финансиране в цялостен размер.

За заеми по схемата „ COSME 2017 “ могат да аплайват регистрирани в България компании. Ще бъдат предоставяни заеми за капиталови или оборотни цели. Максималният размер е до 1,5 млн. евро, а срокът може да бъде до 10 години.
Кредитните експерти на Fibank създават самостоятелна оферта за заем, обезпечен от НГФ по схемата „ COSME 2017 “, на компаниите, отговарящи на изискванията за включване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР