Fibank (Първа инвестиционна банка) и австрийското дружество Erste Asset Management

...
Fibank (Първа инвестиционна банка) и австрийското дружество Erste Asset Management
Коментари Харесай

Fibank сключи стратегическо партньорство с австрийската Erste Bank

Fibank (Първа капиталова банка) и австрийското сдружение Erste Asset Management подписаха съглашение за стратегическо партньорство в предлагането на нови за българския пазар договорни фондове. Това оповестиха от банката в прессъобщение до медиите.

Erste Asset Management е интернационална компания за ръководство на активи с лидерски позиции в района на Централна и Източна Европа. Дружеството е част от австрийската финансова група Erste Group Bank AG, специализиращо в ръководството на взаимни фондове, различни фондове, частни фондове и други.

Като сътрудник на Erste Asset Management, Fibank ще предлага на своите клиенти благоприятни условия за вложения във фондовете, ръководени от австрийската финансова институция.

Чрез партньорството си с Fibank, Erste Asset Management стъпва и на българския пазар.

Fibank ще предлага четири договорни фонда, които са регистрирани в България и ръководени в Австрия и са деноминирани в евро. Това са:
- ESPA Bond Euro Corporate - облигационен фонд, който влага в корпоративни облигации на европейски компании с висок кредитен рейтинг; - ESPA Portfolio Balanced 30 - уравновесен фонд с сдържан риск; - ESPA Stock Europe - фонд в акции, инвестиращ в европейски компании; - ESPA Stock Global - фонд в акции, инвестиращ в компании по целия свят;
Фондовете се отличават с висока ликвидност, като вложителите в тях могат да получават и продават дялове когато и да е. Те са предопределени както за вложители на дребно, по този начин и за институционални такива.

Erste Asset Management ще предложи на българския пазар и подбрани капиталови фондове, особено предопределени за институционални вложители.

Говорейки за бъдещото съдействие с Fibank, Хайнц Беднар, Изпълнителен шеф на Erste Asset Management, акцентира: " Ние имаме доста сходни хрумвания за потребността от несъмнено и печелившо ръководство на фондове в района. Ще се радваме да работим взаимно с одобрен и благонадежден сътрудник като Fibank ".

" Нашият опит в капиталовите фондове и портфейлните решения в границите на Erste Group Bank AG и позиционирането на Fibank на българския пазар вършат това партньорство изключително особено. Нашите две институции са новаторски и потребителски насочени, предлагащи необятен набор от услуги за самостоятелни и корпоративни клиенти ", добави още Беднар.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР