Fibank и Garmin дават начало на общия си иновативен проект,

...
Fibank и Garmin дават начало на общия си иновативен проект,
Коментари Харесай

Fibank пуска мобилни разплащания за Garmin часовници съвместно с Mastercard

Fibank и Garmin дават начало на общия си новаторски план, който ще разреши на клиентите на банката, които имат интелигентен часовник от марката, да заплащат единствено с него на всички места, където се одобряват безконтактни заплащания. Проектът се реализира и с помощта на големия опит и софтуерните нововъведения от страна на Mastercard.

По концепцията трите компании работят още от предходната година. Теодор Петров, шеф " Картови разплащания " във Fibank, сподели пред Money.bg, че се работи и по въвеждането на Apple Pay и Apple Pay Watch.

" Идеята на компанията е следната: когато човек излезе да потича, да има в часовника си до 500 обичани песни, които да слуша през безжични слушалки, а като реши да си купи вода или сок след тренировката, да заплати с часовника. Така отпада потребността да се носи портфейл, дебитна или кредитна карта и телефон. А часовникът по този начин или другояче е на ръката, тъй като мери изминато разстояние, скорост, пулс, фитнес равнище, фитнес възраст, степен на стрес, равнище на тренираност и доста други. Идеята на Garmin сама по себе си е превъзходна, само че изисква партньорства с доста новаторски банки в частта Garmin Pay. В България концепцията се одобри и разви от Fibank и Mastercard ", споделя и Даниела Иванова - един от притежателите и шеф на " Геотрейд-Иванов " ООД - формалният представител на Garmin за България.
 Снимка 424761
Garmin са определени измежду серия изследвания и проби, в това число и на Apple Watch и Fitbit Pay Watch.

" Брандът Garmin се оказа по-познат и по-предпочитан от всеобщата евентуална публика в страната. Споделяме сходни задача и полезности, и по този начин от втората половина на 2019 година Android - потребителите, клиенти на банката и фенове на Garmin, ще могат да се възползват от нововъведението, позволяваща им да цифровизират своята карта освен в телефона, само че и в часовника си ", сподели Петров.

Резултатите от изследванията демонстрират, че потребителите на картовите разплащания във възрастовия диапазон от 18 до 55 година са подготвени за нещо ново - 78% от потребителите заявиха, че предлагането за цифрова карта Garmin Pay Watch е несъмнено привлекателно, а над 89% оцениха предлагането като извънредно комфортно. Висока оценка получиха съществени параметри: удобството, което дава услугата, бързината на разплащане, опцията да си мобилен, разяснява и Илона Станева, шеф " Маркетинг и реклама "
 Снимка 440620
Източник:

" Ръстът на технологиите и цифровите решения, които навлизат в ежедневните ни действия, ни трансформират, ставаме все по-взискателни към банката си, дома си, учебното заведение на децата ни, даже и към доставчика на пица. Това е предизвикването, пред което се изправят всички компании, по тази причина всяка иновация е инвестиция в бъдещото развиване на компанията и отговорност към нейните клиенти ", показва още Петров.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР