Fiat Chrysler пуска на пазара нов електромобил в Италия на

...
Fiat Chrysler пуска на пазара нов електромобил в Италия на
Коментари Харесай

Fiat пуска нов евтин електромобил

Fiat Chrysler пуска на пазара нов електрически автомобил в Италия на налична цена. Новата електрическа версия на именития Fiat 500 ще се продава на Апенините за 19 900 евро, в това число тласък от 6000 евро, препоръчан от италианското държавно управление, съобщи Reuters.

Автомобилният производител ще стартира да продава цялостната гама на електрическата версия на известния си градски автомобил този уикенд, откакто публично го показа и предложи в две първокласни конфигурации по-рано тази година.

Ще се оферират и две по-скъпи версии на електрическия 500 за 23 700 евро и 25 200 евро, в това число тласъка, разкри Оливие Франсоа, началник на марката Fiat и основен маркетинг шеф на Fiat Chrysler.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Френският авто производител Renault ще показа първ...

Най-евтината версия ще има пробег от 185 километра, до момента в който пробегът на останалите ще бъде 320 км.

Освен базовия тласък, на купувачите на електрически коли в Италия могат да се възползват от още 4000 евро отстъпка, в случай че оставят остаряла кола. Така те могат да спестят до 10 000 евро.

" Ако имате остаряла кола за скрап, новият електрически 500 може да ви излезе даже по-евтино от модела с бензинов мотор, чиято най-популярна версия коства към 17 000 евро ", сподели Франсоа.

Електрическият 500, който е част от капиталов проект за 5 милиарда евро в родната Италия до 2021 година, е първата огромна стъпка на Fiat Chrysler в света на електрическите автомобили. Той е доста по-евтин от съперниците му – Mini Cooper SE, чиято начална цена в Италия е 33 900 евро без тласъците, и моделът e-208 на Peugeot, който стартира от 33 750 евро.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР