Fiat Chrysler продава бизнеса си за автомобилни части за 7

...
Fiat Chrysler продава бизнеса си за автомобилни части за 7
Коментари Харесай

Fiat Chrysler продава бизнеса си за авточасти за 7 млрд. долара

Fiat Chrysler продава бизнеса си за автомобилни елементи за 7 милиарда $. Автомобилният производител заяви в понеделник, че подразделението му Magneti Marelli ще стане благосъстоятелност на японската компания Calsonic Kansei за сумата от 7.2 милиарда $ в договорка, която ще сътвори един от най-големите снабдители на авточасти в света.

Главният изпълнителен шеф на Fiat Chrysler (FCA) Майк Манли, който пое кормилото през юли след гибелта на Серджо Маркионе, съобщи, че компанията е разгледала "редица варианти " за Magneti Marelli, преди да реши да я продаде на японската компания.

Сделката идва във време, когато автомобилната промишленост е изправена пред провокации като възохда на електрическите коли и развиването на технологията за самоуправление. Установяват се играчи като GM и Toyota, които работят дружно с софтуерните компании, когато се пробват да се приспособят към изменящия се пейзаж, отбелязва CNN.

"Нашата промишленост мина през яростни промени през последните години и етапа, която ще пристигна, ще бъде още по-динамична ", съобщи изпълнителният шеф на Calsonic Kansei

Комбинираният бизнес на Magneti Marelli и Calsonic Kansei ще има годишни доходи от 17.5 милиарда $ и близо 200 уреди и проучвателен центрове по света.

Очаква се договорката да завърши през първата половина на идната година.

Двете компании за авточасти, които се сливат, имат истории, които се връщат десетилетия обратно. Magneti Marelli е основана в Милано преди 99 години и е купена от Fiat през 1967 година. Calsonic Kanse стартира преди 80 години да създава радиатори за кола за Nissan, която бе била най-големият й акционер до изкупуването на ККР предходната година.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР