Fiat Chrysler представи днес проект за сливане с Renault, създавайки

...
Fiat Chrysler представи днес проект за сливане с Renault, създавайки
Коментари Харесай

Задава се нов автомобилен гигант. Fiat и Renault готвят сливане

Fiat Chrysler показа през днешния ден план за обединение с Renault, създавайки третата по величина в света група в автомобилния бранш, съобщи Франс прес.

Според предлагането, отправено от Fiat Chrysler към Renault, новата компания ще бъде 50 % благосъстоятелност на акционерите на италианско-американския автомобилопроизводител и 50 % на акционерите на френския, изясни Fiat Chrysler в официално съобщение.

Управителният съвет на Renault заседава тази заран по офертата за обединение. След съвещанието ще бъде публикувано официално съобщение.

Още нощес стана известно, че Renault и Fiat Chrysler се готвят да разгласят през днешния ден план за обединение, който може да развълнува целия бранш.

Според източници формалното известието ще бъде направено преди отварянето на тържищата.

Очаква се в оповестеното официално съобщение да написа, че " ще бъде проучена опцията за сливане на двете групи ", което в последна сметка да приключи със " обединение ", уточни единият от източниците.

" Renault и Fiat Chrysler разискват сливане на капиталите и се готвят да създадат известие на следващия ден заран ", удостовери нощес втори източник.

Според трети източник идното известие ще бъде резултат от договаряния, почнали още при ръководството на Карлос Гон, някогашния емблематичен шеф на френския автомобилостроител, разследван в Япония за финансови злоупотреби, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заедно с сътрудниците си Nissan и Mitsubishi, Renault е най-големият международен автомобилопроизводител по размер на продажбите - близо 10,76 милиона продадени коли за предходната година, изпреварвайки Volkswagen с 10,6 милиона и Toyota с 10,59.

Fiat Chrysler акцентира, че със сливането ще бъде основан третият по величина в света производител на коли с годишни продажби от 8,7 милиона транспортни средства и " мощно наличие в основни райони и сегменти ".

Правителството на Франция обаче изрази нерешителност към вероятно обединение сред двете компании, добавя Асошиейтед прес.

Френската страна има 15 % от Renault и представител на управляващите е декларирал, че държавното управление ще се съгласи на съюз с Fiat Chrysler, единствено в случай че бъдат предпазени работните места и националните ползи на Франция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР