Fiat Chrysler (FCA) възнамерява да инвестира 700 милиона евро (или

...
Fiat Chrysler (FCA) възнамерява да инвестира 700 милиона евро (или
Коментари Харесай

Fiat инвестира €700 милиона в електрическия си модел

Fiat Chrysler (FCA) има намерение да влага 700 милиона евро (или 788 милиона щатски долара), с цел да построи индустриална линия за новата електрическа версия на автомобила Fiat 500, оповестяват от италиано-американският авто консорциум, представено от Reuters Тя ще се намира в завода на автомобилния гигант в Мирафиори, Торино.

Очаква се в завода годишно да се произведат към 80 000 електрически автомобила. Производството ще стартира от началото на второто тримесечие на идната 2020 година, сподели основният действен шеф на компанията за Европа, Близкия Изток и Африка Пиетро Колиер.

Инвестицията в модела Fiat 500 е част от общия капиталов проект на FCA за Италия, като проектът възлиза на стойност от 5 милиарда $. Инвестициите ще приключат до 2021 година.

Колиер добави, че при огромен интерес индустриалният потенциал може да бъде уголемен в допълнение.

Първоначално моделът се произвеждаше в Съединени американски щати, защото компанията трябваше да отговори на условията на щатските регулатори. През 2014 година умрелият към този момент тогавашен основен изпълнителен шеф Серджо Маркионе помоли клиентите да не купуват колата, защото компанията губи пари от нея.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР