Fiat Chrysler Automobiles ще плати над 700 млн. долара, за

...
Fiat Chrysler Automobiles ще плати над 700 млн. долара, за
Коментари Харесай

Fiat Chrysler плаща над $700 милиона, за да се измъкне от своя Дизелгейт в САЩ

Fiat Chrysler Automobiles ще заплати над 700 млн. $, с цел да позволи правосъдни каузи, заведени от управляващите и притежателите на коли в Съединени американски щати, които я упрекват в потребление на противозаконен програмен продукт, допускащ на 104 000 нейни дизелови автомобила в Съединени американски щати да замърсяват оттатък позволените предели, оповестяват източници на Reuters.

Компанията ще заплати 311 млн. $ цивилен наказания на регулаторите в Съединени американски щати и Калифорния, към 75 млн. $ на щатите, проверяващи несъразмерните излъчвания и спомагателни средства за компенсиране на надвишените излъчвания от по-старите коли. Тя ще заплати и 280 млн. $ за споразумяване на дело, заведено от притежателите на замърсяващите коли.

Германският авто снабдител Robert Bosch, който създава някои съставни елементи за дизеловите мотори на Fiat Chrysler, се чака да разгласи, че ще заплати 30 млн. $ на притежателите на Съединени американски щати, с цел да уреди делата против него.

Сериозните разноски ще оказват помощ на автомобилния производител да потуши своя " Дизелгейт ". Досега Fiat Chrysler отхвърляше всевъзможни непозволени дейности, потвърждавайки, че в никакъв случай не се е опитвала да се сътвори програмен продукт, който да измами разпоредбите за излъчванията. Компанията задели 713 млн. евро (815 млн. долара) през октомври, с цел да покрие евентуалните разноски, свързани със случая.

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати изисква солидни цивилен санкции от Fiat Chrysler, откакто през май 2017 година е заведе дело против компанията, обвинявайки я в нелегално потребление на програмен продукт, довел до несъразмерни излъчвания в 104 000 нейни дизелови транспортни средства в Съединени американски щати, продадени след 2014 година

Fiat Chrysler получи утвърждение от американските регулатори през юли 2017 година за продажбата на дизелови коли с обновен програмен продукт. Компанията неведнъж повтори, че се надява да употребява този програмен продукт като основа за справяне с опасенията на организациите по отношение на дизеловите мотори на Fiat Chrysler от 2014-2016 година

Очаква се притежателите на засегнатите транспортни средства да получат приблизително по 2800 $ за актуализиране на софтуера. Компанията публично ще привика транспортните средства в сервиз поради излъчвания, само че няма да предлага противоположното им изкупуване.

 Fiat Chrysler стопира производството на дизелови коли до 4 години
Fiat Chrysler стопира производството на дизелови коли до 4 години

Търсенето спада, разноските се усилват

Регулаторите в Съединени американски щати ускориха контрола върху дизеловите транспортни средства, след абсурда " Дизелгейт " от 2015 година, който коства на Volkswagen над 25 милиарда $, изплатени на притежатели, регулатори, щати и търговци.

Според регулаторите дизелите на Fiat Chrysler са имали загадка система за надзор върху излъчванията, който разрешава на колите да отделят прекалено замърсяване по време на обикновено шофиране.

Компанията беше застрашена от доста основни наказания, а юристите й от месеци спорят с държавните чиновници за размера на наказванията.

Министерството на правораздаването води настрана наказателно следствие за несъразмерните излъчвания. Американската комисия по скъпите бумаги и тържищата и група от основни прокурори на разнообразни щати също проверяват абсурда.

Въпреки проблемите Fiat Chrysler продължава продава леки коли с дизелов мотор в Съединени американски щати и възнамерява да предложи дизелови версии в два спомагателни SUV Jeep до 2020 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР