Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) отказва да отдели в отделни

...
Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) отказва да отдели в отделни
Коментари Харесай

Fiat Chrysler отказва да отдели Alfa Romeo и Maserati

Fiat Chrysler Automobiles NV (FCA) отхвърля да отдели в обособени компании производителите Alfa Romeo и Maserati, излиза наяве от изявление на генералният изпълнителен шеф на групата Серджо Маркионе пред Bloomberg. Двете марки не са подготвени да бъдат самостоятелни, счита той, определяйки ги като " незряли " с незадоволителна лична облага.

За да се оправи с задачата да понижи дълга си с 4.2 милиарда евро до края на идната година, групата обмисля да форсира процеса по обособяване на бизнеса си с съставни елементи, сподели още Маркионе. Това би понижило чистия дълг на компанията с 38%, като в това време ще понижи и чистата облага с 8%. Оценки на анализатори слагат цена на бизнеса с елементи на към 5 милиарда евро.

" Има някои действия, които не принадлежат към автомобилния бизнес. Групата би трябвало да се очисти от тези активи ", сподели той. 65-годишният шеф на групата приготвя последния си петгодишен бизнес проект преди да напусне компанията през първата половина на 2019 година

Маркионе, който от дълго време търси сътрудник за групата, охлади спекулациите за идна договорка с съперник, като съобщи, че не получавал никакви предложения и никой не го е търсил. Преди седмици стартира да се разисква оферта на Great Wall към Jeep и RAM. Информацията в началото бе доказана от китайската компания, само че до диалози сред двете групи очевидно не се е стигнало.

Главният шеф от дълго време намерено поддържа консолидацията на автомобилните производители, като показва, че промишлеността губи доста пари, с цел да създаде разнообразни версии на една и съща технология. Натискът се усилва още повече и от страни като Англия и Франция, които към този момент сложиха краен период за продажбите на коли с бензинови и дизелови мотори.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР