Fiat Chrysler Automobiles и PSA Peugeot обявиха, че бордовете им

...
Fiat Chrysler Automobiles и PSA Peugeot обявиха, че бордовете им
Коментари Харесай

Fiat Chrysler и Peugeot подписаха сделка за сливане

Fiat Chrysler Automobiles и PSA Peugeot оповестиха, че бордовете им са подписали обвързваща договорка за обединение на двата автомобилни производителя, създавайки четвъртата по величина автомобилна компания в света, оповестява Агенция Франс Прес, представени от Българска телеграфна агенция.

Първоначалното съглашение за сливането е на стойност 50 милиарда $.

“Fiat Chrysler Automobiles и Peugeot SA (Groupe PSA) подписаха през днешния ден обвързващо съглашение за обединение, което планува 50/50 обединение на техните предприятия за основаване на четвъртия по величина международен производител на автентично автомобилно съоръжение и третия по доходи с 8,7 милиона продажби годишно ”, се споделя в известието, добавяйки, че няма да има затваряне на фабрики.

Компаниите обявиха, че сливането ще даде опция на новата компания “успешно да се възползва от опциите, показани в новата епоха на устойчивата подвижност ”.

Групата ще включва марките Fiat, Jeep, Dodge, Ram, Chrysler, Alfa Romeo, Maserati, Peugeot, DS, Opel и Vauxhall, позволявайки й да обслужва всеобщи и премиум пазари за леки коли, както и тези за камиони и лекотоварни коли.

Fiat и PSA оповестиха проекти за обединение в края на октомври със съглашение за основаване на четвъртата по величина автомобилна група в света след Volkswagen, Renault-Nissan-Mitsubishi и Toyota.

Сливанията са един от методите производителите на коли да поделят скъпи вложения в нови технологии – наложително изискване в бързо изменящата се промишленост, ориентирана към хибридни, електрически и самостоятелни транспортни средства. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР