ФИА свика извънредно заседание на Световния си съвет за автомобилен

...
ФИА свика извънредно заседание на Световния си съвет за автомобилен
Коментари Харесай

ФИА свиква извънредно заседание на Световния съвет заради Украйна

ФИА свика изключително съвещание на Световния си съвет за авто спорт (World Motor Sport Council – WMSC) поради войната в Украйна. Международната автомобилна федерация и някои от управляваните от нея шампионати към този момент оповестиха ограничения против съревнования в Русия в резултат на нашествието ѝ. Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем изпрати писмо до украинската автомобилна федерация (Federation Automobile d’Ukraine – FAU), в което я твърди в поддръжката си – своята персонална и тази на ръководената от него организация. В отговора си от FAU желаеха Фиа да ограничи присъединяване н съветски и беларуски водачи в своите шампионати.

„ Свиква се изключителна среща на Световния моторспорт съвет за разискване на въпроси, свързани с продължаващата рецесия в Украйна. Подробности ще бъдат оповестени след срещата “, съобщи и представител на ФИА.

Редица интернационалните спортни организации към този момент започнаха ограничения. Международният олимпийски комитет предложи „ интернационалните спортни федерации, дисциплини и уредници да не канят или разрешават присъединяване на съветски и беларуски спортисти и публични лица в интернационалните събития “. УЕФА лиши финала на Шампионската лига от Санкт Петербург и го реалокира на Стад дьо Франс в Париж, Франция. След това ФИФА и УЕФА изхвърлиха съветските народен и клубни тимове от всички интернационалните шампионати. Това значи, че Русия няма да играе плейофи за идващото международно състезание. Женският народен тим пък се бе класирал за европейското състезание през лятото на тази година.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР