ФИА обяви, че ще възстанови платената от Менър Рейсинг входна

...
ФИА обяви, че ще възстанови платената от Менър Рейсинг входна
Коментари Харесай

ФИА връща пари на отбора на Менър


ФИА разгласи, че ще възвърне платената от Менър Рейсинг входна такса за присъединяване в тазгодишния шампионат като "жест на благосклонност ". По този метод федерацията ще се опита да помогне на управата на тима при погасяването на задължения им.

Менър се състезаваха във Формула 1 в интервала 2010 – 2016 година под няколко разнообразни имена и бяха платили таксата за присъединяване в сегашния сезон, само че още през януари компанията притежател беше сложена под наблюдаване, а активите ѝ запорирани. Въпреки всички опити за избавление, компанията банкрутира дефинитивно, което постави завършек на опцията Менър да продължи да се състезава.

Според регламента на Формула 1, отборът беше платил входна такса от 516 хиляди $. ФИА оповестиха публично, че възвръщат сумата, с приспаднати административни такси.

Британският тим Менър, центриран в Бенбъри, се появи във Формула 1 през 2010 под името Върджин рейсинг и с мотори Мерцедес. Следващата година привлякоха за спонсор съветската автомобилна компания "Маруся " и се прекръстиха на Маруся Върджин, а през 2012 – Маруся Ф1. В идващите няколко сезона отборът няколко пъти претърпя финансов провал и промяна на собствеността, като за последно взе участие в шампионата през 2016 като Менър Рейсинг.

За интервала на своето битие, Менър записа 1 точка, само че най-малко отвори пътя към Формула 1 на надарените водачи Естебан Окон и Паскал Верлайн. Третият Рио Харианто нямаше техния триумф.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР