Фейсбук Витя от Варна е с ново лице, а майка му

...
Фейсбук
Витя от Варна е с ново лице, а майка му
Коментари Харесай

Майката на Витя сподели резултатите след операцията в Турция

 Фейсбук Витя от Варна е с ново лице, а майка му грее от благополучие. Това е видно от фотография, оповестена от Маша Коритко в обществената мрежа, видя Varna24.bg .

Припомняме, че стотици хора се трогнаха от апела на артиста Симеон Лютаков и неговите сътрудници за набирането на средства за незабавна лицево-челюстна интервенция на момчето, което варненци познават добре. 

През март предходната година медията ни разгласява апелът, който припомняме:

" Колеги, Витя, синът на нашата колежка от варненския спектакъл Маша Александрова, аз я зная като Маша Коритко, има потребност от помощ. Маша не е актриса, само че е посветила, отдала е огромна част от живота си на театъра, по този начин, както и ние го вършим. Приятели, една майка, която през целия си живот е неразделно до детето си, има потребност от помощта ни, с цел да може то още веднъж да диша обикновено, да приказва обикновено, да спи обикновено, да е пълностоен човек. Без удивление разбрах, че страната в лицето на НЗОК е абдикирала от задължението си да оказва помощ. Нека помогнем ние. Операцията би трябвало да се случи при започване на април, по-късно и температурните разлики ще са в спънка за възобновяване "

Майката на Витя тогава показа: " Повечето от вас познават персонално синът ми Виктор и знаят за неговия здравословен проблем. Състоянието му стартира да се утежнява от 2008 год., откакто беше атакуван на улицата за обир. От ударите хемангиома се задейства, устните му станаха големи. Нарушиха се говорът, храненето, дишането, сънят му, което наложи консулти с десетки лекари - експерти от  Facebook България, Франция, Германия. Всички бяха единомислещи, че положението ще продължи да се утежнява и че незабавно би трябвало да се извърши лицево челюстна реорганизация, само че в Европа не се откри доктор, който да е в положение да образува екипа, необходим за комплицираната интервенция. Болницата в Истанбул и проф. Хакан Агър одобриха това предизвикателство и обявиха, че могат да съберат четирите екипа, нужни за осъществяването на интервенцията. Тя ще коства 28 000 евро, които би трябвало да съберем до края на месец март 2019 година. 

Турция обаче е страна отвън Европейския съюз и затова НЗОК ни отхвърли финансиране. За мен и фамилията ми е непостижимо да заплатим цената на интервенцията. Горещо ви апелирам да отворите сърцата си и да дарите, с цел да помогнем на Витя! "

Скоро по-късно средствата, нужни за интервенцията, бяха събрани и резултатът към този момент е налице.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР