Фейсбук Варненските пожарникари получиха благодарствено писмо от 18-годишно момиче, което са

...
Фейсбук
Варненските пожарникари получиха благодарствено писмо от 18-годишно момиче, което са
Коментари Харесай

Момиче, спасено в катастрофа, с благодарствено писмо до пожарникарите

Фейсбук Варненските пожарникари получиха благодарствено писмо от 18-годишно момиче, което са избавили в злополука с бетоновоз наоколо до Терапията преди броени дни. Това показа за Varna24.bg Ивайло Янчев, ръководител на Синдикално сдружение 32 към Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи и настоящ пожарникар. Младият огнеборец разяснява, че стресът в работата им е голям, защото всекидневно се сблъскват с тежки произшествия, пожари и наводнения, само че точно удовлетворението, че оказват помощ на хората ги радва при осъществяване на виновния им дълг.

" Стресът в работата ни е голям, изключително в подобен претрупан град като Варна. Този стрес всеки го претърпява по друг метод, работим с психолози в института на Министерство на вътрешните работи. Опитът дава опция да преодолеем този стрес. Проблемите са доста. Както от битов темперамент за пожарникарите, по този начин и от материално-техническото обезпечаване.  Сградата на варненската пожарна не е ремонтирана от 70-те години.  Благодарността на хората обаче е най-голямата премия за един пожарникар. Момичето, което ни изпрати благодарственото писмо беше заклещено сред ламарините. Отидохме на место и благодарение на нашата хидравлична техника успяхме да я освободим невредима. Стабилизирахме я и я предадохме на екипа от Спешна помощ. Ето точно тази признателност е метод за преборване на напрежението. Що се отнася до материалното ни поръчителство беше закупена техника преди известно време, само че казусът е, че няма кой да поддържа пожарните коли. Бяха направени публични поръчки, бяха оборудвани службите. В момента, в който потегли тази техника да се разваля  срещаме финансови проблеми за нейната поддръжка.  Това забавя работата на пожарникарите, тъй като се смъкват коли от наряди. Щатните бройки също са незадоволителни. Курортен комплекс " Златни пясъци “ и " Св. Св. Константин и Елена “  са единствените, където няма пожарен сектор. Лятото се командироват от цяла България чиновници, с цел да покриват курортите край Варна ", показа Ивайло Янчев.

Той описа, че при рискова обстановка, като зачестилите наводнения във Варна, с приоритет екипите обслужват сигналите, в които има бедстващи хора и се постанова избавяне. В случай, че няма застрашени хора приоритет са лечебни заведения, публични здания, детски градини и учебни заведения. Според Ивайло хората постоянно не са наясно по какъв начин да реагират съответно в бедствена обстановка.

  " Хубаво е да се гледа прогнозата за времето. Когато се развихри стихия е добре хората да не излизат, в случай че това не е извънредно незабавно. Да отсрочат с 5-10 минути, тъй като това може да им коства живота. При пожар, дано хората незабавно се изтеглят. Ето пресния образец с Атина и голямата покруса там. Имуществото се възвръща. Ако лумне пожар в дома или на друго място, хората първо би трябвало да подадат сигнал на тел. 112, по-късно незабавно да изключат ел. зареждането и едвам по-късно да създадат опит да гасят, в случай че това не заплашва живота им. Трябва да се затворят порти и прозорци, с цел да няма приток на О2. Много е значимо хората да насочват вярно екипите на пожарната – къде гори, какво гори и има ли застрашени хора. Първата информация е доста скъпа за нас ", добавя Ивайло.

Според него проблем е и това, че не се употребява съответно системата за ранно обявяване. Въпреки случаите на " генерални подготовки “, когато се пускат сирените за профилактика, на процедура в потребност тази система не се употребява. За образец младия огнеборец даде случай с водния пъкъл в Аспарухово, взел голям брой човешки жертви, както и пожарите в горски масиви край Варна.

Съветът на професионалиста към жителите е, в случай че попаднат в спешна обстановка да не се поддават на суматохата, да бъдат мобилизирани и съсредоточени в дейностите си.

Какво още посъветва Ивайло Янчев вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР