Фейсбук Варна не е заплашена от водна криза, заяви в ефира

...
Фейсбук
Варна не е заплашена от водна криза, заяви в ефира
Коментари Харесай

Стоян Пасев: Няма опасност от водна криза във Варна

 Фейсбук Варна не е застрашена от водна рецесия, съобщи в ефира на Дарик регионалният шеф Стоян Пасев, откакто общинският консултант и водач на партия " Възраждане " Костадин Костадинов сигнализира в обществените мрежи, че равнището на язовир " Цонево " е паднало на половина.

" 60 % от водата за клиентите във Варна идва от каптажи, а останалата част - от язовир " Камчия ". Заради дребното превалявания язовир " Цонево " в действителност е под равнището, само че той е авариен източник за водоснабдяването на Варна и семействата не зависят от него. Другата опция е язовир " Елешница ", където има доста подпочвени води и той непрекъснато е на ръба да прелее ", изясни Пасев.

" Язовирите в региона по-скоро биха могли да прелеят, в сравнение с да пресъхнат ", разяснява Пасев.

На територията на Варненска област има 72 язовира. На стените на 9 от тях, които са държавни, им предстоят поправки.

Стоян Пасев чака до лятото на идната година да минат всички процедури за обособяването на индустриалната зона край Варна. Тя ще бъде ситуирана на към 10 хиляди дка на териториите на общините Аксаково, Девня и Белослав.  Там ще се развива лека индустрия без нездравословни излъчвания. Вече е деклариран интерес от задгранични вложители.

" Без индустриална зона няма по какъв начин да има разцвет на района. Това е най-хубавата локация в страната за индустриална зона поради съществуването и на морски превоз ".

Общините Долни чифлик и Бяла са единствените във Варненска област, които още нямат подписани контракти за снегопочистване. Всички останали  са подготвени за зимния сезон, добави Стоян Пасев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР