Фейсбук Специалистите в Майчин дом -Варна спасиха родилка с ДИК синдром,

...
Фейсбук
Специалистите в Майчин дом -Варна спасиха родилка с ДИК синдром,
Коментари Харесай

Във Варна спасиха родилка в критично състояние след раждането на близнаци

 Фейсбук Специалистите в Майчин дом -Варна избавиха родилка с ДИК синдром, научи Varna24.bg .

Ето какво споделят от болничното заведение:

" Нa 22.04.2020 година в АГО поделение на " Майчин дом- Варна “ посредством планово цезарово сечение на пациентка М.И.И. от гр. Варна се родиха близнаци: момченце и момиченце с тегло 2480 гр. и 2930 гр.

Двадесет минути след края на интервенцията, стартира ненадейно щедро кървене при контрахирала матка. От клиничните и лабораторни данни, се диагностицира животозастрашаващо положение – ДИК синдром.

С бърза реакция на експертите, гинеколози и анестезиолози, използване на специфични лекарства и кръвопреливане, положението на пациентката беше нормализирано.

Благодарим за светкавичното подпомагане от Районния център по трансфузионна хематология-Варна, който обезпечи по този начин дефицитната кръв с кръвна група 0 RH (–).

Обилното кървене и загубата на кръв беше овладяно, без да се стигне до спомагателна оперативна активност и премахване на матката.

Към момента пациентката и двете бебета се усещат чудесно.

В тази сериозна и непредвидена обстановка, единствено вследствие на отлична болнична организация, това извънредно рядко положение е открито в най-ранния си етап и са подхванати незабавни и навременни реанимационни дейности.

Благодарим на сътрудниците от Районния център по трансфузионна хематология-Варна, които спомагаха неотложно и осигуриха нужните количества кръв и плазма.

Благодарим на целия екип на АГО към " Майчин дом-Варна “.

В " Майчин дом-Варна “ се разчита на професионализма, екипната работа, диагностиката и прецизния мониторинг на пациентите. Ние имаме вяра, че те водят до най-хубави резултати, а постоянно и до избавяне на живот ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР