Фейсбук Софиянец се оказа покойник от 9 години в системата на

...
Фейсбук
Софиянец се оказа покойник от 9 години в системата на
Коментари Харесай

КАТ спряха шофьор, който от 9 години се води мъртъв в системата им

 Фейсбук Софиянец се оказа мъртвец от 9 години в системата на КАТ, само че през това време си е плащал санкции и никой не го е уведомил за парадокса.

Шокиращата история показа във Facebook Андрей Георгиев, който схванал, че по документи е на оня свят, предходната неделя.

На влизане в София го спрял патрул на Пътна полиция, тъй като не бил присъединил фаровете на колата си. Катаджиите му поискали и шофьорската брошура, която се оказала невалидна от 2010 година Според компютъра на КАТ причина за отменяне на документа е гибелта на неговия притежател.

" Интересното в тази ситуация е че през 2013 година имам акт, който съм и платил. Имам и няколко електронни фиша, които също са платени. Още по-интересно е че съм спиран най-малко 5 пъти за тези години и никой досега не е забелязал че съм мъртъв по шофьорска брошура ", споделя удивеният Андрей.

 Срещата с жив мъртвец смутила и пътните служители на реда. Те дълго се съвещавали и звъняли на директните си началници. " Оказа се, че нямаха никаква концепция какво да вършат и по съвет на някакъв дежурен ми върнаха документите и ми пожелаха прелестен ден, а на въпроса ми какво да направя с цел да бъда още веднъж жив и дееспособен лидер, ми споделиха че нямат никаква концепция ", изяснява Георгиев.

Притеснен от статуса си на зомби, както се шегували околните му, мъжът незабавно отишъл в столичния КАТ, с цел да възкръсне по-скоро.

За огромна изненада на Андрей дамата на гишето споделила, че той е втори подобен случай за последните дни, а обяснението за живите покойници бил бъг в системата на Пътна полиция.

Следва и разказът за хепиенда на самия Андрей:

" Отивате в КАТ, там където се подават заявление за издаване на препис на СУМПС. Давате си шофьорската брошура и персоналната карта, належащо е да сте " жив " по персонална карта, и те ви съживяват в системата.

Ако са ви уморили в различен град, както беше в моя случай – Варна,,се постанова да зачакате известно време защото съживяването става по местоумиране ", изяснява с възприятие за комизъм към този момент изцяло живият и дееспособен лидер.

В мненията под удивителната история естествено има съмнения, че зад това стоят бели или черни хакери, които към този момент направиха за смях Национална агенция за приходите, точейки от сървъра му данните на над 5 милиона българи.

Други пък са уверени, че единствено у нас може да се вземат санкции от мъртвец. Трети съжаляват, че също не  са станали жертва на неточност, която да ги отпише от системата на КАТ, дружно с всичките им прегрешения и отговорности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР