Фейсбук Слуховете за железните мерки за сигурност и тлъстите неустойки за

...
Фейсбук
Слуховете за железните мерки за сигурност и тлъстите неустойки за
Коментари Харесай

Тайните договори на участниците в Маскираният певец, всичко излезе наяве

 Фейсбук Слуховете за стоманените ограничения за сигурност и тлъстите неустойки за всяка издънка на участниците в " Маскираният артист " по Нова телевизия се оказаха самата истина. " Уикенд " видя договорите, които е сключил всеки един от изпълнителите в занимателното шоу. В 9 страници с написани клаузи за организацията на предаването, отговорностите и отговорностите на двете страни, просторно са разказани всички права и санкции при положение на издънка. Всеки реализатор получава по 1500 лева хонорар за всеки един концерт, в който взе участие. 

Конфиденциалността и анонимността на участниците в " Маскираният артист " са от основно значение за предаването. Те се съгласяват да бъдат под непрекъсната защита, обезпечена от изпълнителния продуцент, да бъдат сами в репетиционните зали и снимачното студио, като не се позволява наличието на персонални мениджъри, секретари, асистенти и родственици. З а да се опази тайната на самоличността на всеки участник и от съображения за сигурност, всеки един от тях е съпровождан от координатор и охранители, обезпечени от продукцията. Изпълнителите са придружавани даже, когато вървят до тоалетната, написа в чл.9 от контракта им. Абсолютно се не разрешава диалога на участниците с който и да било от екипа. Единственият им контакт е посредством писане на бележки.

Според регламента на българската версия на " King of Mask Singer " 16 известни българи ще живеят скрити зад маски в продължение на 3 месеца. Уникални костюми на животни и митични същества, основани от стилистката Кремена Халваджиян, скриват самоличността на участниците при всяка тяхна изява на сцената. Нито екипът на шоуто, нито фамилиите на маскираните персонажи знаят за ролята им в шоуто. 10 000 лева наказателна клауза грози всеки участник, разкрил даже несъзнателно самоличността си.

За да се резервира оптимално цялостна конфеденциалност, участниците имали единствено една подготовка преди ефир. Мерките за сигурност за запазването на тайната също били извънредно строги. По време на всеки един лайф концерт участниците се помещавали в " Изолатора “, както го разказват от екипа на шоуто. Там всеки от тях имал обособена гардеробна с разнообразни улеснения, а излизането от " Изолатора " ставало само благодарение на защита. Водещите Димитър Рачков и Зуека репетирали репликите си без участниците, по тази причина по време на концерт се налагало да импровизират повече от нормалното. 

Според подписания контракт, всеки реализатор се задължава да е разполагаем на Нова телевизия и да взе участие като посетител и в други излъчвания на медията, свързани с " Маскираният артист ", в това число и в идващите сезони на шоуто, както и в други излъчвания на Нова телевизия за 2 седмици от излъчването на последния епизод на предаването. Участниците заявяват и подсигуряват с подписа си, че до момента в който не приключат фотосите на " Маскираният артист " няма да поемат други задължения, които да попречат на присъединяване им. 

В случай, че изпълнителят не се яви в точния момент за подготовки или снимачен ден, без да е налице уважителна причина, той дължи наказателна клауза от 10 лв. за всяка минута забавяне. Същата санкция важи и при овакантяване на подготовки или фотоси по-рано от плануваното. За отсъствие на подготовки участниците се санкционират с 1000 лева, а за неявяване от фотоси олекват с 5000 лева Продуцентите на продукцията са се застраховали и при приложимост на алкохол или опиати. Ако участник се появи в зашеметено положение, наказването му е 1000 лева, а в случай че несъответстващият му тип провали снимачен ден, санкцията е 5 хилядарки. 

Първият изнемощял в конкуренцията – Паунът Иван Звездев призна, че е излъгал фамилията си, че отива да готви за самият Бойко Борисов. Коконата Джулиана Гана, която изненада феновете с признанието, че е бременна в седмия месец, лъгала мъжа си, че в събота вечер върви на козметични процедури. Третият изнемощял – Рицарят Димо Алексиев също с тъга опазил тайната и с риск да скапе връзките си с жена си Анжела, внезапно станал доста загадъчен. Актьорът Енчо Данаилов, по-известен като Бате Енчо, бе четвъртият свалил маската си на Звездата. За него не било кой знае какъв брой мъчно да заблуждава околните си за отсъствията си в съботните вечери, защото постоянно бил зает до късно с празненства през уикенда. 

Първоначално концепцията на продуцента Маги Халваджиян била под маските да се крият единствено професионални реализатори. Разговорите на дългокосия арменец с някои от най-утвърдените имена в музикалния отрасъл обаче блъснали на камък. Орлин Горанов, Мариана Попова и Дани Милев отказали да вземат участие по разнообразни аргументи. На един парите му се сторили прекомерно малко, различен имал поети и други задължения, които не можел да жертва поради предаването. 

Затова Халваджиян бил заставен да разшири листата с възможните реализатори и вкарал не толкоз гласовити, само че пък артистични участници. Заради тежките костюми и невъзможността маскираните да пеят под тях, осъществяванията били записвани авансово в студио. Така някои от най-фалшивите тонове били обработвани и по време на ефир звучали безупречно. Маскираните участници пеели с естествените си гласове, само че имали правото да ги преправят по този начин, както пожелаят. 

Най-проблемен за разработване се оказал костюмът на един от най-интересните и обсъждани персонажи - Гарванът. В процеса на основаването му се наложила цялостна смяна в структурата му. Певицата под него била много нежна, а той тежал 30 кг. Именно костюмът на мистериозния Гарван, под който съгласно мнозина се крие певицата Михаела Маринова, е най-харесван от феновете на занимателното шоу. 

Любимият облик на дизайнерката на костюмите Кремена обаче бил този на Розата поради слабостта й към бодливите цветя. Освен че тя е обичаното й цвете, розата участва в доста други аспекти в нейния живот – в интериора на дома й, под формата на татуировка, в ежедневната й работа като дизайнер. Сред най-абсурдните догатки за изпълнителите, които се крият под маските, бе това, че един от тях е самият Маги Халваджиян.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР