Фейсбук Шумът, който се вдига около замърсяването на Варненското езеро и

...
Фейсбук
Шумът, който се вдига около замърсяването на Варненското езеро и
Коментари Харесай

Павлин Косев: Шумът около замърсяването на езерото е политическа спекулация на гърба на туристическия бранш!

 Фейсбук Шумът, който се подвига към замърсяването на Варненското езеро и изказванията за екологична злополука, която заплашва и морето ни, е политическа нечиста сделка на гърба на туристическия отрасъл. Това е извънредно неточно освен по отношение на гилдията, само че и по отношение на стопанската система на България. Това съобщи за  Varna24.bg Павлин Косев, председател на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите във Варна. 

Днес представители на сектора се събират във Варна във връзка на самодейността " Преоткрий България ", като на срещата ще бъдат обсъдени и наболели проблеми в бранша. Ще се разяснява и тематиката по отношение на това какъв удар по родния туризъм са спекулациите към замърсяването на морето и неприятната реклама, която ще отблъсне дребното искащи да почиват по родното Черноморие, както от страната, по този начин и от чужбина. 

" Днес следва среща с хотелиери и ресторантьори във връзка акцията " Преоткрий България ", взаимно с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциая и нейните структури в цяла България. От Варна е структурата на хотелиерите в Златни пясъци и Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Ще бъде направена презентация на платформата за резервации и ще се разискват още редица други значими въпроси.

Туризмът е в доста тежко положение. Истината е, че доста мъчно се възвръща както ваканционния туризъм, който занапред ще прохожда, по този начин и градския туризъм. Много от постоянните корпоративни и бизнес клиенти, които посещават градските хотели, са понижили до най-малко пътуванията. Ние отчитаме това, че към момента има компании, които не са сигурни дали въобще работят хотелите у нас.

Министърът на туризма Николина Ангелкова, както и медиите, тръбят, че скоро хотелите щели да отварят, а дефакто хотелите не са били затваряни, не са имали възбрана да работят. Много от сътрудниците затвориха поради строгите ограничения за сигурност поради ковид. Но имаше и доста хотели, които не са затваряли. От друга страна, компании, които са наши остарели корпоративни клиенти, вкараха съгласно създалата се обстановка отдалечения модел на работа и хората им работят от вкъщи си през интернет без да харчат пари за превоз, хотели или храна на чиновниците си. 

Сериозен удар по градските и бизнес хотелите е възбраната за провеждането на конферентен и конгресен туризъм. Това също е от значително значимо значение за градските хотели. Всичко друго отвори, само че конферентните зали-не. Един жител може да отиде на кино и да гледа киноекрана, само че не може да гледа мултимедията в една хотелска конферентна зала, където вършим образования и презентации. 

Сега се разяснява, че ще бъдат отворени заведенията в целия си потенциал. Когато това се случи, вероятно от 1 юни, това няма да донесе основни доходи за градските хотели. При нас водещ фактор е хотелското настаняване, конгресния и конферентен туризъм. 

Днес следва среща, която инициираме във връзка с акцията за стимулиране на вътрешния пазар и поощряване на родния туризъм тук в страната. Във връзка с този тип настанявания и стимулирането на родната стопанска система, има доста съпътстващи действия, свързани с туризма. 

Ще бъдат подложен и въпросът по отношение на мощното политизиране около повредата на тръбата във Варненското езеро. Не считам, че би трябвало това да бъде представяно като еко злополука, тъй като всички знаем, че през лятото чистотата на морската вода е от значително значение за сезонността и за привличането на туристи.

Варненските плажове са извънредно чисти. Морската ни вода също е извънредно чиста. Целият този звук е политическо спекулиране, което се прави с частичното замърсяване във Варненскот езеро. Езерото няма нищо общо с варненските плажове, а неприятната реклама е нечовечен удар по туристическия отрасъл и хората, които се препитават във Варна с това.

Всички институции работят по въпроса. Не е елементарно и няма да стане с магическа пръчка отстраняването на повредата. Но във Варна има и доста други значими въпроси за решение, има свлачища или други естествени проблеми, само че в навечерието на нежния туристически сезон да се подчертава единствено върху отрицателните неща, е удар по сектора. Това, да се изкривява въпроса в политически интриги е извънредно нелоялно и извънредно неточно към туристическия отрасъл и въобще към стопанската система на цялата ни страна. Говоря съответно за замърсяването на езерото. Спекулира се с това! ", разяснява Павлин Косев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР