Фейсбук С неповторими емоции, вдъхновение и много награди завърши Петият юбилеен

...
Фейсбук
С неповторими емоции, вдъхновение и много награди завърши Петият юбилеен
Коментари Харесай

Юбилейният ART STARS-Звезди на изкуството: Взрив от емоции за участници, публика и организатори

 Фейсбук С неповторими страсти, ентусиазъм и доста награди приключи Петият юбилеен Международен музикален конкурс   " ART STARS-Звезди на изкуството ". Тазгодишното издание на влиятелната музикална конкуренция бележи своето най-високо ниво във връзка с рекордния брой участници, над 250, и високото равнище на музикална подготовка на изпълнителите. 

" Много повече брилянтни реализатори имаше тази година, гении с изявени качества от от ден на ден градове на страната и чужбина. Огромен интерес имахме от вокални школи от цялата страна най-много в категория поп пеене, където участваха над 40 вокални школи. В категория " Оперно пеене “ участваха реализатори от Музикалната академия, както и ученици от всички музикални учебни заведения, а това е доста сериозен прогрес. Изобилие имаше освен от качествени реализатори, само че и от награди. Сред тях доста предложения за участия към най-хубавите реализатори в интернационалните състезания в доста страни по света. Раздадени бяха доста предметни и парични награди. Два от церемония концертите, в категория поп пеене и фолклор, се организираха в Младежки дом Варна. Служителите там споделиха, че такова шоу не са виждали. Взрив от страсти беше за участници, аудитория и уредници. Препълнени зали и бурни аплодисменти...Чувствам се извънредно задоволена от това издание на състезанието. Определено чакаме доста позитивни изненади и за идното шесто издание следващата година. Всички, които станаха част от конкурсът  " ART STARS-Звезди на изкуството " бяха удовлетворени и въодушевени. Поласкана съм и от коментара на родителите, че това е най-обективният конкурс “, показа музикалният възпитател Мила Маврова, основател и шеф на " ART STARS-Звезди на изкуството ". 

В последния конкурсен ден варненката Весела Янева сграбчи огромната премия в категория “Класическо пеене " в границите на пети “Арт старс " 2019! Талантливата певица получи и художествена картина и доста други награди. 

" Тази година участниците в тази категория бяха по-малко, само че с доста мощни представители. Особено впечатли носителката на първа премия Елена Мишинова от София. Наградите бяха доста. Даниела Димова - ръководител на журито награди четирима участника за присъединяване в Оперна церемония на сцената на Варненска опера. Проф. Иванка Нинова даде своите награди за присъединяване в концерт с оркестър в град Видин като ръководител на съдружие “ Опера за България ". Другия член на журито италианката Роберта Матели даде своите парични награди на 6 участника за осъществяване на музика от италиански композитори ", разкри госпожа Маврова.  

Припомняме, че в категория " Фолклор “ Гран при получиха Дара Ибришимова от Бургас, Ралица Генчева от Варна и Теодора Славова от Варна. 63 участника си разделиха първи, втори и трети награди. Специалните награди бяха също доста - професионален микрофон, разработване на видеоклип, картини, предложения за състезания в Италия, Гърция, Турция и други.

Журито в категория " Фолклор " бе с ръководител Саша Стоева – старши експерт РЕКИЦ  " Читалища “ – Варна, и членове:  Елица Тодорова – вокален реализатор и перкусионист, Павлинка Тодорова – вокален възпитател, Радослав Иванов –хореограф, основен живописен началник на " Ансамбъла на МВР – Варна “ и ръководител на Областно сдружение на хореографите във Варна.

В категория " Поп пеене “ журито в състав Хайгашод Агасян - ръководител и членове - Нелко Коларов и Славин Славчев присъдиха Гран при на Александър Петров от Добрич и Гран при младши на Жаклин Костадинова от Бургас. За присъединяване във втори стадий от националната селекция за български участници в влиятелния конкурс “ Славянски базар " във Витебск бяха класирани Жаклин Костадинова от Бургас и Никол Петковска от Пловдив. Първите награди бяха 10, вторите -13, третите -10. Имаше доста специфични награди, предложения за присъединяване в интернационалните състезания в чужбина. Свои награди раздаде и Детското жури.

Конкурсът е част от календара на Министерството на културата и се провежда от Фондация " Звезди на изкуството " с ръководител Мила Маврова и Inner Wheel България, представлявано от Нели Братоева. В организационния комитет на състезанието влиза и мукиланият педагог Петър Мавров.

Престижната и известна в страната и чужбина музикална конкуренция се осъществя с финансовата поддръжка на Община Варна, чрез Фонд " Култура “, Община Аксаково, “ Обществен дарителски фонд за Варна “, Солвей Соди –Девня, " Магазини 300 “. Конкурсът се поддържа и от доста други организации и компании като Асоциация " Булгарика “, Музикална къща " Factor ", Shiho -import-export, рекламна организация Protema  и други Те дават художествени картини, професионални микрофони, предметни награди и други

Varna24.bg е медиен сътрудник на събитието. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР