Фейсбук С минута мълчание в европейските институции бяха почетени журналистите, атакувани

...
Фейсбук
С минута мълчание в европейските институции бяха почетени журналистите, атакувани
Коментари Харесай

Еврокомисията почете загинали журналисти, пренебрегна Виктория, но обясни причината

Фейсбук С минута безмълвие в европейските институции бяха почетени публицистите, атакувани или починали поради работата си. Днес се навършва една година от убийството на малтийската журналистка Дафне Галиция.  

В началото на постоянния брифинг в Брюксел представителят на Еврокомисията направи особено послание, като акцентира, че свободата на изложение и свободата на медиите са основополагащи за демокрацията и са правила, зад които застава Брюксел. 

" В Европа би трябвало да се усещаме сигурни и да приказваме свободно. Журналистите в Европа не би трябвало да бъдат заплашвани, нито да се опасяват. Днес почитаме Дафне, само че и Ян Куцияк, и всеки публицист, който е бил заплашван, нападан или даже погубен в Европа и където и да е по света ", съобщи Маргаритис Схинас. 

На въпрос за какво измежду посочените не е името на българския публицист Виктория Маринова, представителят посочи, че са осведомени с обстоятелствата от следствието в България и Германия и с претекстовете на арестувания. Затова Комисията концентрира посланието си към публицистите, потърпевши поради работа си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР