Фейсбук Родителите на малкия Стели от Варна съобщиха за Varna24.bg, че

...
Фейсбук
Родителите на малкия Стели от Варна съобщиха за Varna24.bg, че
Коментари Харесай

Родителите на Стели от Варна ще съдят Здравната каса, вижте защо

 Фейсбук Родителите на дребния Стели от Варна оповестиха за Varna24.bg , че са решени да заведат дело против Здравната каса, откакто три месеца чакат писмен отговор от институцията, че няма да им бъдат отпуснати средства за интервенция.

Заради изчезналият формален отвод, родителите не могат да получат законово право да отворят ДМС сметка, по която да набират средства за рехабилитацията и възобновяване на дребния войник.

" Изпратила съм писмото с молба за отпущането на средства за интервенцията преди три месеца. По телефона след дълго гледище ми беше декларирано, че няма да получим тези средства за втората интервенция, само че формален документ нямаме. От НЗОК желаят лкк от бг болница, че е лежал. А неговата диагноза не изисква престой за наблюдаване и лекуване, а директно операционна намеса ", разяснява майката на Стели Силвия Емилова.

Припомняме, че с помощта на положителни хора фамилията на дребния Стели от Варна съумя да събере нужните средства и да доплати за сполучливата интервенция, при която бе махнат импланта в гръдния му панер. 

Тепърва обаче фамилията ще има потребност от още доста средства за прегледи и рехабилитация. Следващата незабавна сума, която би трябвало да бъде платена в турската клиника за надзорен обзор и наблюдаване е от 3000 лева, с които семейството трябва да разполага до края на август. 

Припомняме, че Стелиян Стоянов Стоянов е съвсем на 3 годинки от Варна. От раждането е с дисторция на гръдния панер. На 1,3 година детски експерти кардиолог и ортопед слагат диагнозата Pectus excavatum " тежка дисторция на гръден панер вид обущарски гърди в 3-4 степен. Преди слагането на импланта положението му беше несигурно с хоризонтално разположение на сърцето, пристъпи и затруднено дишане. Поради бързото нарастване на деформацията сърцето му бе на милиметри от прилепяне, затова въпрос на време беше да се стигне до сърдечна непълнота. Затова бе назначена доста рискова интервенция, заради слагане на имплант сред сърцето и гръдния панер, който след това бе отхвърлен. 

" Не бяхме събрали цялата сума, само че болничното заведение пое отговорността да оперира детенцето ни. Подписахме контракт с представителите на болничното заведение за погашение на другата половина на сумата от 4399 евро до период 15.08.2019г. Успяхме с помощта на положителни хора, на които изричам своята дълбока признателност и благодарност, да съберем тези средства ", сподели майката на Стели за медията ни. 

Битката за здравето на дребното момченце обаче продължава и фамилията към момента се нуждае от поддръжка. 

За всеки, който желае и може да помогне:

Дарителска сметка в лв.

IBAN BG86STSA93000025570070

Банка ДСК

Титуляр Стелиян Стоянов Стоянов

Гр.Варна
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР