Фейсбук При дистанционното обучение средният успех на учениците се е увеличил,

...
Фейсбук
При дистанционното обучение средният успех на учениците се е увеличил,
Коментари Харесай

Директор на варненско училище за онлайн обучението: По-високи оценки, но по-малко знания

 Фейсбук При отдалеченото образование междинният триумф на учениците се е нараснал, само че получените от тях познания са два пъти по-малко. Това съобщи в предаването " Зала Пленарна " по Дарик шефът на варненското учебно заведение " Св. Климент Охридски " Петко Петков, който изясни парадокса с софтуерните благоприятни условия да се преписва и подсказва по време на онлайн изпитванията. Като друга отрицателна наклонност той уточни неумението на подрастващите да поддържат връзка онлайн, защото прекарват доста време във виртуалното пространство.

Трите целта в актуалната обстановка са запазване на живота и здравето на учителите, работата на родителите и психическото здраве на децата. Балансът сред тях е извънредно сложен, счита Петков.

" Голяма част от обществото не е готово да одобри рационалния компромис. Призовавам родителите за схващане към нашите решения, които никога не са лесни ".

Сред учителите има голямо терзание и боязън, защото междинната възраст на педагогическия личен състав е над 55 години, добави Петков.

В момента инфектираните с ковид учители от " Св. Климент Охридски " са трима, а други трима са с позитивни проби, само че преподават онлайн. Две деца от прогимназиален стадий са инфектирани, а други 15 са под карантина поради случаи в фамилиите им.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР