Фейсбук Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отговори

...
Фейсбук
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отговори
Коментари Харесай

Илиана Раева отговори на Нешка Робева, скандалът е грандиозен!

 Фейсбук Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева отговори на офанзивата на именитата треньорка Нешка Робева. Припомняме, че Робева бе афектирана от случилото се с ансамбъла ни след приключилото европейско състезание в Киев. Той бе спрян от присъединяване поради позитивна проба за ковид. 

" Време е някой да дава отговор и да признае позволените неточности ", прикани преди дни легендата. 

Ето какво написа Раева във " Facebook ". Публикуваме изявлението й без редакторска интервенция: 

Срамота!

Да отговорим небрежно на Нешка, тъй като ние работим и нямаме доста време!

С носталгия към плесниците и торбата с неистини.

Директно, тъй като нямам доста време, а и състезателки и сътрудници упорстват да отговоря.

Камелия Дунавска - “изгонена " от България?!

Камелия беше треньор на девойки отбор. Спечели 3 място на европейско ( комбиниране с грешка) и второ място на МОИ с присъединяване на 5 или 6 страни от всеки континент. БФХГ и бащата на Ели Бинева помогнаха за това съревнование България да взе участие с welde card. Две съчетания с неточност. Да, прелестно комбиниране с 5 обръчи, както и други български треньори умеят. След привършване на сезон девойки по мое предложение УС на БФХГ една година я остави на заплата да продължи да готви този тим за възраст дами с оглед попълване на идващия тим дами, след привършване на олимпийската година.

Без да се спирам на детайлности, в този интервал, без да уведоми УС на БФХГ, Камелия е предиздвикала Деспа Кателиева да пусне писмо до клубовете да прави нова селекция за жени-ансамбъл.

След като разбрахме за това неуважително деяние, свикахме УС, на който се споделиха и други неща, особени касаещи тежки контузии на някои от състезателките, за които нищо не знаехме и които се опасяваха да приказват за контузиите си. Разделихме се с Камелия и разпуснахме тима, като някои започнаха лекуване, а други бяха не толкоз переспективни за бъдещите проекти за отбор дами Камелия незабавно стартира работа при Нешка. Защо си потегли от там не зная, не съм се интересувала.

Никаква “плесница " не ни е блъснала Камелия със завоювания си златен орден на Европейското, тъй като нашият отбор не взе участие. Та нали самата Нешка написа, че в случай че сме взели участие, сме щеши да спечелим. Нещо си опонира, но сме привикнали, няма проблем. Днес ми споделиха, че турският отбор на международното в София е на 30- то място. Наистина не знаех. Вече поздравих Камелия, тъй като даже и с шест ансамбъла, даже и с груби неточности на любимците, златният орден си е златен!

Защо не я поканихме, когато Ина се отхвърли? Защото Весела Димитрова при присъединяване на всички огромни кандидати на международно в Монпелие, като треньор на Швейцария ги класира 4-ти в многобоя, а на международната купа в Лисабон, отново при присъединяване на всички любимци завоюва бронзов орден. В многобоя на Световно състезание в Монпелие се класира на 8-мо място. Няма да подсещам, каква гражданска война направи Весела с ансамбъла ни!

Толкова за тази неистина с Камелия! Да е здрава и доста сполучлива с Турция!

Марияна Василева.

Беше треньор на отбор девойки. Тя също се показа доста добре и взе орден на Европейското. По това време Мария Гигова е президент. Аз бях ръководител и треньор в клуб “Илиана ". Марияна работеше също при Нешка. Имаше доста положителни гимнастички. Веднъж в зала София ми сподели, че желае да стане треньор на дами. Аз се усмихнах и и споделих, че и аз ще аплайвам. Тя не подаде кандидатура. Аз станах треньор, тя потегли за Азербайджан.

Много от състезателките на Левски потеглиха с нея. Защо напусна Левски и тя не знам, само че не е моя работа да разясня. Ние взехме квота за Лондон, тя не съумя. Стахме и международни първенци на обръчи и ленти. Взехме от три три медала. Бронз в многобоя и на топки. Марияна направи чудеса в Азербайджан! Не съумя да вземе квоти и за Рио. Но предходната година, в Баку, съумя.

Много сърце влага тази жена в работата си. Но плесница на това европейско и от нея нямаме. Ние взехме три медала, в това число и златен при девойките, а те не съумяха. Състезание е. Може би идващият път ще са те... При дамите сме 4-Та и 7-ма, а те 9-та и втората им не знам. И ние и те имахме доста нарушена подготовка. Така, че нито Камето, нито Марияна са ни зашлевили някакви мечтани от някого шамари. Е, задачата е разделяй и владей, но едва ли.

Успех и на Камелия, и на Марияна! България е в отлични връзки и с управленията на двете страни.

Камелия Игнатова - сега член на Семеен кодекс към БФХГ. Преди 10- дни ми се обади по телефона да ме поздрави за метода, по който работя и сподели, че е очарована.

Лили Игнатова. Работеше с две прелестни гимнастички Кристина Илиева и Габриела Кирова на Герена при Нешка. Не помня годината, само че ми се обади и сподели, че желае да се махне незабавно от там и да пристигна на Раковски. Разбира се, че направихме график, с цел да може да тренира, тъй като и двете девойки желаеха да се махнат с нея от Герена и главно от Нешка Робева.

Толкова за Лили

Мариела Пашелиева - асистент при мен като треньор. Ина застана на мое място и знаете какво реализира - безспорни международни първенци, европейски първенци, медалисти от Олимпиадата в Риослед

Мариела се разсърди, че избрахме Ина и се озова на мястото на Весела в Швейцария. Не и се получи там и я освободиха. С Адриана Дунавска постоянно сме били в отлични връзки. След Пекин изиска да замине за Франция и отпътува. По много справедливи аргументи и на нея не и се получи и я освободиха.

Май никого не съм гонила, а и изборът на УС на БФХГ всякога е бил верен.

За “резила " на европейското.

На предишното се класирахме на 5-то и 15-то място в многобоя. На тазгодишното на 4-то и на 7-мо! Е, нещо не мога да схвана за напъните за неуспех

За Катри и короната от кошчето - грозно и истерично! Не сме знаели, че Кати е прекарала COVID-19. Беше доста зле, доста! 39,6 температура. Беше правила тест, само че се оказа негативен. Преди европейското правихме проби за Антитела. Оказа се, че тя има. Защо е в клуб Илиана? Никога не съм я канила. Тя пристигна при мен плачеща и молеща да отиде в клуб Илиана с думите: “ Никога не желая да се връщам там, на Герена! " И с други думи, само че ще ги спестя

Да, можехме да не позволяваме неточности на Европейското и да се класираме по-добр.е. Всички го чакаха, тъй като всички регистрират големия прогрес.Е, съревнование е. Само с три седмици подготовка на двете.

За Неви.... по-добре тя да опише. Има какво...

Аз единствено за статистиката При нас Неви стана носителка на международна купа, вицесветовна шампионка отборно, бронзова медалистка от международно. Да, контузи се съществено и това и повлия съществено.

За ансамбъла- за какво са се разболяли от COVID-19?

Стефи ми звънна по телефона с молба да пусне отговор на Нешка Робева. Беше написала прелестен отговор. Не и разреших. Състезателите няма да позволи да ги вкара в грозния спектакъл.

Статистиката с медалите ни я знаят всички. Тежък е спорта ни, доста сложен. Нешка сама се убеди, прекарвайки малко време като треньор на националния тим на Германия преди 2 години. Макар, че не участва на съревнование където игра Германия, треньор беше тя и ги класира на 16- то място от 17 тима. Да, тежко се работи. После работи и с Лъчи, с Лео и Рейчъл. На Рейчи класирания не знам, тъй като е обратно. Не, аз не зложелателствам, тъй като от години работя и знам какъв брой е мъчно. После Нешка ги остави и в този момент не знам кой работи с тях. Лъчи е при нас и работи старателно.

Каква е Истината с писанията на Нешка:

Кой милее за българската гимнастика през ФБ? Да ни омаскари и принизи пред задграничните съдии, пред авторитетните хора и сътрудниците ни. Да ни скара с Марияна и Азербайджан, както с Камелия и Турция. Да неглежира работата на всички ни.

Е, да забележим ще успее ли.

И не забравяй, Нешке: Преди да атакуваш който и да е от треньорите ни и състезателите ни, първо ще би трябвало се сблъскаш с мен! Ще се подготвим за Олимпиадата!

Въпреки....

А за изгонени треньори и състезатели..... да може да се напише книга

Опитай се да си простиш!

Изпращам ти безусловната си обич!️

Наистина!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР