Фейсбук Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Светослав Каменов,

...
Фейсбук
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Светослав Каменов,
Коментари Харесай

Ужас! Светослав напъхал тялото на убитата Десислава в ракла, завил с отвертка болтовете!

 Фейсбук Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт по отношение на Светослав Каменов, на 43 година, за това, че на 29 ноември 2018 година, в землището на Сопот съзнателно е умъртвил 40-годишната Десислава Стоянова, като убийството е осъществено с особена свирепост – закононарушение по член 116 алинея 1 т. 6 прочие 3 по отношение на член 115 от Наказателния кодекс.

Пострадалата и обвиненият се познавали от 2001 година Те служили в българската войска – във военно отделение в Карлово. Поддържали колегиални връзки. По-късно Светослав отишъл да работи в различен град като боен инструктор. Няколко години по-късно той напуснал армията и през 2016 година се върнал да живее в Сопот. През 2018 година потърпевшата и Сметослав се свързали в обществените мрежи и възобновили контактите си.

Те имали единствено другарски връзки. Обвиняемият помагал на Десислава във връзка със задочното й образование в сержантски лицей. В средата на ноември 2018 година потърпевшата споделила на Каменов, че лекият й автомобил " Фиат Брава “ бил развален. Той предложил да му даде колата, с цел да я прегледа и в случай че има опция, да я ремонтира. Десислава му предала автомобила си.

След като отстранил повредите, обвиненият тествал автомобила, само че моторът се развалил и колата не можела да се движи на личен ход. Обвиняемият решил, че колата е амортизирана и ремонтът ще коства по-скъпо от нея. Затова решил да я съобщи за остаряло желязо в пункт за вторични първични материали и да резервира парите за себе си. За желанието си не съобщил на собственичката.

На 22 ноември 2018 година той откарал автомобила до пункт за остаряло желязо и за него получил 331 лв.. На 29 ноември 2018 година обвиненият се свързал с Десислава и декларирал, че колата е ремонтирана и ще може да си я вземе. Тя отишла в населяваната от Светослав едноетажна къща в землището на Сопот.  Там обвиненият й съобщил, че зародила щета в колата, която не можел да в профил, заради което я предал в пункт за вторични първични материали.

Двамата се скарали по този мотив, като по време на абсурда обвиненият нанесъл удар в региона на лицето на Десислава почнал да я души с ръце и я притиснал в региона на гръдния панер. Жената изпаднала в безпомощно положение. За да прикрие следите, Каменов сложил тялото на жертвата в раклата на ъгловия диван в стаята, където се намирали двамата, затворил седалката и завил с отвертка болтовете към нея, с цел да попречва свободното отваряне.

Според съдебномедицинската експертиза там е настъпила биологичната гибел на Десислава в резултат на задушаването й с ръце от обвинения и неналичието на О2 в раклата. След това той напуснал къщата, като е бил арестуван от органите на Министерство на вътрешните работи на 8 декември 2018 година При осъществения оглед на местопрестъпление е показал на полицейските чиновници мястото, където бил сложил тялото. 

По делото са направени голям брой експертизи, разпитани очевидци, конфискувани материални доказателства и други. Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение " задържане под стража ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР