Фейсбук Новата проектонаредба за финансово подпомагане на Проекти за озеленяване и

...
Фейсбук
Новата проектонаредба за финансово подпомагане на Проекти за озеленяване и
Коментари Харесай

Одобриха новата проектонаредба за финансов стимул за китни градинки на варненци

Фейсбук Новата проектонаредба за финансово подкрепяне на " Проекти за озеленяване и благоустрояване “ получи зелена светлина от Правната комисия към Общински съвет – Варна. Документът е направен вследствие на непрестанно постъпващите оферти от разнообразни физически и юридически лица за благоустрояване от тяхна страна на зелени площи на територията на общината.

Проектонаредбата планува Община Варна да финансира с до 5 000 лева дребни планове, свързани с възстановяване положението на междублоковите пространства, които са общинска благосъстоятелност. Целта е да се увеличи качеството на живот в обособените региони на общината посредством възобновяване, възобновяване и поддържане на паркове и градинки.

Съгласно документа средствата ще се дават за покупка и доставка на заложените в плановете артикули и материали, след одобрение на плана и подписване на контракт. Общината няма да покрива разноски за подготовка на плановото предложение, ръководство на плана и труда за осъществяване на дейностите.

Право да кандидатства за финансиране ще има всяка етажна благосъстоятелност, записана по член 44 от Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност на територията на община Варна. Към момента има към 130 регистрирани сдружения, беше обявено по време на съвещанието. Кандидатстващите ще могат да показват не повече от едно планово предложение годишно пред районния кмет, който ще отговаря за цялостната активност по осъществяване на наредбата.   Проектопредложенията ще се подават и записват не по-късно от 30 септември на календарната година. Спечелилите планове ще получават утвърдените по плана средства на два транша. 80% от парите ще се отпускат след сключване на контракта, а останалите 20 на 100 – след отчитане на   средствата.

Правната комисия даде своето позитивно мнение за проектонаредбата, след което я препрати към ПК " Благоустройство и комунални действия “ за дефинитивно решение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР