Фейсбук Нов филиал на ЦСРИДУ Живот под дъгата“ Варна бе открит

...
Фейсбук
Нов филиал на ЦСРИДУ Живот под дъгата“ Варна бе открит
Коментари Харесай

Откриха нов филиал на Центъра за деца с увреждания Живот под дъгата във Варна

 Фейсбук Нов филиал на ЦСРИДУ " Живот под дъгата “ Варна бе открит на ул. " Державин " 25. Сградата е предоставена безплатно от община Варна и Общински Съвет, оповестиха от управлението на центъра.

" След главен ремонт създадохме чудесни условия за работа с децата - повече пространство, профилирано съоръжение и въздействащи върху развиването на децата обучителни стратегии.

Открихме нови три кабинета за нашите деца: кинезитерапия, музикотерапия и ерготерапия. С тях общо кабинетите стават осем за осем значими направленията по психомоторика, сензорен кабинет, логопедичен кабинет, кабинет за самостоятелна работа и групово другарство, креативна трудотерапия, кинезитерапия, музикотерапия и ерготерапия.

Основната цел на мултидисциплинарния екип е да реализира развиване на детския капацитет, широкоспектърни грижи, просветителна поддръжка, обществена интеграция и рехабилитация.

Нашите психолози, логопеди, специфични педагози, кинезитерапевти работят с американски документи за обгрижване на деца. Те са защитили и Европейски документи за грижа и сполучливо ползват АВА терапия.

Най-ценното в центъра е оборудването, което беше закупено със средства събрани от Младежката Неправителствена Организация " Делфините “. Те в продължение на няколко месеца твориха, рисуваха коледни картички, по-късно, като " посланици на положителното “ в най-студеното време към Коледа и Нова година ги продаваха. За прегърнатата от тях идея да оказват помощ на нашите специфични деца им се покланяме и с топла признателност ги обкръжаваме. Ние станахме една огромна работеща общественост, едно семейство. В знак на благодарност бяха връчени благодарствени адреси, тениски с логото и цветя.

Гости на събитието бяха представители на Община Варна – Анастасия Георгиева - Директор, Дирекция опазване на здравето ", Катя Граматикова, гл. специалист " Хора с увреждания ", Татяна Иванова, гл. контрольор " Социални услуги за хора с увреждания “.

Приветствени слова бяха изказани от Д-р Йорданка Ненчева – Председател на Асоциация " Да съхраним дамата “, Антоанета Попхлебарова – Председател на PTPI Делфините, всички посетители и президентите (бивши и настоящи) Аня и Моника на неправителствената организация.

Високо беше оценено желанието ни да създадем пълноценна грижата за децата с аутизъм и тяхната пригодливост към обществения живот, готовността ни да бъдем в помощ на фамилиите им и обществото.

С пожелания за нови креативен триумфи и положителни каузи чакаме нашите специфични деца в новия филиал ", оповестиха от центъра.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР