Фейсбук На 13 декември от 09.30 часа в хотел Черно море,

...
Фейсбук
На 13 декември от 09.30 часа в хотел Черно море,
Коментари Харесай

Конференцията “Живот след дома предстои във Варна

 Фейсбук На 13 декември от 09.30 часа в хотел Черно море, зала " Варна “ ще се организира второто издание на конференцията “Живот след дома " – едно събитие за шерване на положителни практики и идентифициране на съществуващи проблеми при реализацията на младежи, израснали в обществени институции и провокациите, пред които са изправени след навършване на 18 година

На конференцията са поканени младежи, живеещи и към този момент напуснали центрове за настаняване от фамилен вид във Варна, всички ангажирани по тематиката  институции на национално, районно и общинско равнище, както и представители на гражданския бранш. 

На конференцията ще бъдат направени рекомендации, свързани с подкрепящата грижа, която би трябвало да върви редом с поддръжката на младежите в центровете за настаняване от фамилен вид (ЦНСТ) и следваща поддръжка след навършване на 18 години и овакантяване на ЦНСТ.  

Лумос е интернационална неправителствена организация, основана от Дж. К. Роулинг, с цел да помогне в реформирането на услугите за деца в неравностойно състояние, като трансформира институционалната грижа в услуги, който дават опция на фамилиите да останат дружно в общността. В момента 80% от хипотетичните 8 милиона деца, които живеят в сиропиталища или други институции, имат фамилии. Мисията на Лумос се основава на десетилетия на научни проучвания, които демонстрират, че институциите имат негативно влияние върху физическото, прочувственото и интелектуалното развиване на децата. След едно десетилетие работа с държавни управления в Централна и Източна Европа, Лумос стартира активност в Латинска Америка и Карибите с фокус върху Хаити, където повече от 30 000 деца, 80 % от които имат фамилии, живеят в сиропиталища. Лумос поддържа процесите на трансформирането на услугите за грижа за деца и в Колумбия и Кения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР