Фейсбук На 1 юни стартира проект на фондация Гея с финансовата

...
Фейсбук
На 1 юни стартира проект на фондация Гея с финансовата
Коментари Харесай

Облагородяват междублокови пространства във Варна, лекуват болни дървета

 Фейсбук На 1 юни започва план на фондация " Гея " с финансовата поддръжка на Община Варна с име " Екоскаути – бранители на растенията ".

Проектът има за цел да осведоми младежите по проблемите на запазване на околната градска среда и да ги стимулира към по-дейно присъединяване за съхраняването и поддръжката на зелените зони, посредством научаване на практики за лечение на заболели дървета и облагородяването на междублокови пространства във Варна.

Обществеността във Варна ще се запознае с проблемите на растенията посредством информация в медиите, при образуване на публични срещи със експерти (еколози, ботаници, арбористи и др.), при акции по разчистване, зацветяване и преработване на събраните боклуци. Ще се споделя информация за това по какъв начин е значимо междублоковите пространства да бъдат облагородени и поддържани - за опазване на положителния изящен тип на региона и предотвратяване на замърсяванията.

Ще се облагородят междублокови пространства в регионите на жк. Владиславово, жк.Възраждане, жк. Левски и жк.Младост и ще бъдат лекувани болни дървета в Морската градина.

С положително въодушевление, музика и възторг младежите ще се обединят с обща идея за една по-комфортна градска среда, а жителите от региона също могат да вземат участие и да са потребни.

Фондация Гея работи интензивно за общата градска среда, като способства за сполучливото развиване на качеството на живот в града. Ние целим да спомогнем за това жителите от ден на ден да ценят градската растителност като я съхраняват, поддържат и търсят още благоприятни условия за възстановяване на хубавичко зелена система.

Проект " Еко скаути – бранители на растенията " ще сътвори положителни настройки и скъпи усещания измежду младежите и жителите, и ще разсъни продуктивно отношение за подобряването и естетизирането на междублоковите пространства и облагородяването на зелената система на Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР